Kersverse vader Aké zit veel op facetime

Max Max
18 nov. 2022, 11:36
18 nov. 2022, 11:36
© IMAGO

Enkele dagen voordat het Nederlands elftal afreisde naar Qatar werd Nathan Aké vader. Gelukkig voor hem kon hij de geboorte van zijn dochtertje in elk geval meemaken.

"Het waren drukke, maar vooral ook mooie dagen" zegt Aké op de persconferentie van Oranje. "Minimaal een paar keer per dag zit ik op FaceTime. Al doet ze nog niet veel, ik wil haar natuurlijk graag zien. Gelukkig was ik wel bij haar geboorte in Manchester.”

'Het gaat zwaar worden'

Aanstaande maandag staat het eerste WK-duel van Oranje op het programma. Nederland treft dan Senegal, een sterke tegenstander volgens Aké: "Dat gaat heel zwaar worden. Senegal heeft goeie spelers en ook zonder Mané zeer sterke spitsen. Door een blessure het WK missen is heel vervelend, niet alleen voor hem. Iedereen wil hier de topspelers aan het werk zien. Dat Mané er niet bij is, is dan ook een verlies voor dit WK.

Aké weet echter dat Senegal ook zonder Mané een geduchte tegenstander is: "Wij moeten ons desondanks voorbereiden op een heel zware klus, want Senegal blijft erg sterk. We analyseren ze goed.

Zelf hoopt hij natuurlijk op een basisplek tegen de Afrikaanse tegenstander: "Ik hoop dat ik maandag mag spelen. Het WK is nog net iets anders dan het EK waar ik anderhalf jaar geleden bij was. Ook als je minder zou spelen is het voor iedereen een heel mooi platform. Argentinië is wat mij betreft één van de favorieten. Met Brazilië, Duitsland en Frankrijk. Maar wij gaan het ook proberen.”

Lees meer over:

WK 2022 Nathan Aké