KNVB blokkeert 450 gekochte tickets voor EK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk

Jeen Grievink Jeen Grievink
10 okt. 2023, 16:52
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Mensen die via een niet officieel verkoopkanaal een kaartje hebben gekocht voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, aankomende vrijdag in de Johan Cruijff Arena, kunnen bij de toegangspoorten van het stadion worden geweigerd. De KNVB heeft namelijk 450 kaartjes geblokkeerd, zo laat de voetbalbond weten.

Het belangrijke kwalificatieduel tegen Frankrijk is compleet uitverkocht en dat betekent dat de kaartjes voor deze wedstrijd erg in trek zijn. Veel van deze tickets worden via onofficiële kanalen als Viagogo en Me Gusta Tickets aangeboden. En dat is niet toegestaan. De KNVB heeft dan ook al 450 entreekaarten voor de wedstrijd geblokkeerd. "Als je je tickets via een ander kanaal hebt verkregen, dan loop je het risico dat je te veel betaalt en dat de tickets geblokkeerd zijn waardoor je het stadion niet kunt betreden", zo klinkt het.

Geen toegang tot stadion

Mensen met zo'n kaartje zullen bij de poorten van het Johan Cruijff Stadion het teleurstellende bericht krijgen dat ze niet naar binnen kunnen. "Als dit het geval is en er zijn nog tickets beschikbaar, kun je nieuwe tickets tegen het normale tarief kopen", zo laat de KNVB weten.

Heb jij een ticket gekocht via een onofficieel kanaal? Dan kan de KNVB helaas niets voor je doen om je geld terug te krijgen. Het geld dat je hebt betaald voor de geblokkeerde tickets moet je altijd terugvorderen bij de organisatie waar je de tickets hebt gekocht."

Andere tickethouders hoeven zich geen zorgen te maken

Heb je je kaartje gewoon via één van de officiële verkoopkanalen bemachtigd, dan hoef je niet bang te zijn dat jouw ticket per ongeluk ook geblokkeerd is. De uitgesloten kaarten zijn door de KNVB met zekerheid bestempeld als 'illegaal'. "Dit zijn tickets waarvan de KNVB zeker weet dat ze worden doorverkocht via niet officiële verkoopkanalen", zo besluit de voetbalbond.