Koeman en Van Dijk vol vertrouwen: 'Hij gaat een heel goed EK spelen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
15 jun. 2024, 21:03
16 jun. 2024, 14:10
Ronald Koeman en Virgil van Dijk, bondscoach en captain van het Nederlands elftal
© OnsOranje - Ronald Koeman en Virgil van Dijk, bondscoach en captain van het Nederlands elftal

Ronald Koeman en Virgil van Dijk zijn ervan overtuigd dat Xavi Simons zich zal laten zien op het EK in Duitsland. In aanloop naar de eerste groepswedstrijd van Nederland tegen Polen kregen de bondscoach en aanvoerder Virgil van Dijk zaterdagavond vragen over Simons, die maandag in de oefeninterland tegen IJsland (4-0) voor het eerst in veertien interlands bij een doelpunt was betrokken. Hij nam de openingsgoal voor zijn rekening.

“Hij is een van de grootste talenten die we op dit moment hebben in Nederland”, benadrukte Koeman op de persconferentie in Hamburg. “Hij heeft op vroege leeftijd al in veel wedstrijden als basisspeler gespeeld. Hij maakt een ontwikkeling door en bij een jonge speler gaat dat altijd met ups en downs, zeker bij een nationaal team.”

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman en Virgil van Dijk vol lof over Xavi Simons

“Maar we hebben we alle vertrouwen in dat hij een heel goed EK gaat spelen”, vervolgde de bondscoach van Oranje. “Hij is een speler met creativiteit en snelheid. Ik heb weleens de opmerking gemaakt dat hij acties durft te maken, maar hij heeft ook de ontwikkeling en ervaring om te weten wanneer hij dat wel en niet kan doen.”

Lees ook: Van der Vaart voorspelt in welke fase Oranje gaat stranden op EK

“We zijn superblij met zo'n speler in de selectie. Buiten dat hij nu al veel speelt, is hij iemand voor de toekomst van het nationale team.” Van Dijk voegde toe dat hij Simons als ‘een zeer getalenteerde speler' beschouwt. “Hij kan nog zo veel meer geven dan hij nu doet. Hij kan nog veel beter. Hij heeft de juiste mentaliteit, dus ik maak me er geen zorgen over dat dat niet zal gebeuren. Dit wordt een groot toernooi voor hem en ik heb veel vertrouwen in hem.”

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Xavi Simons EK2024