Koeman: 'Het gevoel is veel te negatief'

Max Max
18 nov. 2019, 16:40
07 jun. 2024, 12:41
© IMAGO
Bondscoach Ronald Koeman keek vanmiddag tijdens de persconferentie terug op afgelopen weekend en uiteraard vooruit naar het duel met Estland morgen. Net als Georginio Wijnaldum sprak Koeman zich uit over het racisme in Den Bosch gisteren. Hij maakte duidelijk hoe hij met Oranje zou reageren: "Je moet gewoon weggaan van het veld. We denken er allemaal zo over, maar niemand doet het."

Het duel met Estland

Hij kan morgen in het duel met Estland weer beschikken over aanvalsleider Memphis Depay. Of hij ook gaat spelen is een tweede: "Depay is fit. Clubs zeggen altijd dat een speler niet moet spelen. Als hij fit is, zou Depay kunnen spelen."Oranje zal het wel moeten doen zonder aanvoerder Virgil van Dijk, waardoor Georginio Wijnaldum de band zal dragen: "Van Dijk is niet voor niets aanvoerder en Europees voetballer van het jaar. Maar het geeft ook weer gelegenheid om iemand anders op die plek aan het werk te zien", aldus de bondscoach.

Onnodig veel kritiek

Koeman was het niet eens met de felle kritiek op het spel van Oranje: "Ik vind ook dat we tegen Noord-Ierland niet het maximale niveau hebben gehaald, met name aanvallend. Maar het gevoel in Nederland was veel te negatief. Noord-Ierland wordt onderschat, het is een ploeg die het veel landen heel moeilijk kan maken", aldus Koeman."Ik stoor me daaraan. Toen we begonnen was het helemaal niks, daarna werden we wereldkampioen en nu staan we ineens weer stil in onze ontwikkeling. Maar iedereen heeft zijn mening, en dat mag. De mensen die er verstand van hebben, hebben allemaal weer wat te doen komende zomer. Dus ze kunnen lekker doorgaan", besluit hij.

Lees meer over:

Ronald Koeman WK 2022