Koeman is gewaarschuwd voor donderdag: 'We moeten hem niet veel ruimte geven'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 jun. 2024, 14:44
05 jun. 2024, 14:52
Ronald Koeman, Nederlands elftal
© ESPN - Ronald Koeman tijdens de persconferentie van Oranje

Ronald Koeman laat spits Jonathan David donderdag in de oefeninterland met Canada strak dekken door zijn verdediging. Tijdens de persconferentie zei de bondscoach van het Nederlands elftal dat hij zich bewust is van het gevaar dat de aanvaller van OSC Lille met zich meebrengt.

“David kan tussen de linies spelen en hij is technisch erg goed. Zijn passing als nummer tien is goed en we zullen hem strak moeten dekken. Hij mag niet te veel ruimte krijgen”, aldus Koeman. De aanvaller speelde afgelopen seizoen 47 officiële wedstrijden voor Lille. Daarin was de spits goed voor maar liefst 26 doelpunten. Daarnaast verzorgde hij ook nog eens negen assists. Mede dankzij het goede spel van David eindigde de Franse club als vierde in de Ligue 1.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman ziet interland tegen Canada niet als oefenduel

Tot dusver speelde David 46 wedstrijden in het Canadese nationale elftal. Hij maakte daarin 26 doelpunten en was zestien keer de aangever. Koeman verwacht dan ook een lastige wedstrijd tegen Canada. "We zien dit als voorbereiding op het EK en niet als oefenwedstrijd. Het gaat heel belangrijk voor ons zijn." Over de speelwijze wilde de bondscoach nog niet te veel loslaten. "Wat morgen het uitgangspunt is?", reageerde hij op een vraag van een journalist. "Dat ga je zien. Er zijn momenten dat we met vier spelen met de bal en er zijn momenten dat we met drie spelen met de bal. Dat kun je niet in een systeem gieten."

Lees ook: Koeman legt uit waarom Verbruggen de eerste keeper van Oranje is

Sinds april heeft Canada met Jesse Marsch een nieuwe bondscoach. De voormalig trainer van Leeds United is de opvolger van Mauro Biello. Koeman: "We weten dat ze een nieuwe coach hebben, iemand die veel banen had in de Red Bull-organisatie. We kennen dat systeem, met vijf of vier verdedigers. We gaan morgen zien hoe ze spelen. De kwaliteiten kennen we en die hebben we aan de spelers laten zien. Dit is een goede voorbereiding op het EK.”