Koeman: 'Misschien soms terug naar 4-3-3'

Max Max
09 sep. 2023, 20:31
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman wilde tijdens de persconferentie op zaterdag, voorafgaand aan het duel met Ierland, niet uitsluiten dat Oranje zo nu en dan terug gaat schakelen naar zijn favoriete 4-3-3-opstelling.

Tegen Griekenland schakelde Oranje om naar een 5-2-3 of 3-4-3 opstelling en dat was zeker in de eerste helft erg succesvol. Koeman vond het echter geen groot probleem om over te stappen op een ander systeem: "Of het een desillusie is dat het niet gelukt is met 4-3-3? Nee, het idee dat ik had, is niet uitgekomen. Maar ik ben er nou eenmaal om veranderingen door te voeren als het niet loopt en dat heb ik gedaan", zei de bondscoach in Dublin.

Toch zou het ook kunnen dat Oranje wel weer gewoon 4-3-3 gaat spelen als het zo uit komt: "Het zou kunnen dat we nog eens teruggrijpen naar 4-3-3. Er zijn meerdere manieren om succesvol te zijn. Ik vind systeem ook een wat te groot woord. Het gaat veel meer om spelprincipes. Het is niet zo dat als we geen 4-3-3 spelen, we helemaal niets zijn. Het systeem waarin we tegen Griekenland voetbalden, vond ik eigenlijk nog aanvallender dan 4-3-3."