Koeman negeert De Telegraaf-journalist na misplaatste vraag

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 jun. 2024, 14:34
26 jun. 2024, 22:59
Ronald Koeman op de fiets in Wolfsburg
© De Telegraaf - Ronald Koeman op de fiets in Wolfsburg

Ronald Koeman had woensdag weinig trek om met de media te praten. Dat is althans wat De Telegraaf schrijft op basis van een situatie na de besloten oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen de amateurs van TSV Havelse. Presentator Pim Sedee stelde enkele toch ietwat aparte vragen toen de bondscoach van Oranje na afloop hem naderde.

Na de 6-1 overwinning pakte Koeman een fiets om van het trainingscomplex naar het spelershotel te fietsen. Sedee vroeg de bondscoach op afstand of hij ‘lekker een wijntje had gedronken om de wedstrijd een beetje te vergeten’, verwijzend naar de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk in de derde en laatste groepswedstrijd op het EK. Koeman keek lichtjes op, stapte op zijn fiets en reed de presentator van het dagblad straal voorbij.

Sedee probeerde nog wel te vragen of ‘de sfeer al een beetje beter was’, maar ook die vraag sorteerde geen effect. De conclusie van het dagblad was daarom dat Koeman 'geen behoefte had om met de media te praten'. Nederland weet woensdagavond wie de volgende tegenstander op het EK is. Dat is Engeland of de winnaar van Groep E: België, Oekraïne, Slowakije of Roemenië. Stuit Oranje op Engeland, dan wordt er zondag om 18.00 uur afgetrapt in Gelsenkirchen. Een ontmoeting met de winnaar van Groep E zou plaatsvinden in München, eveneens om 18.00 uur.

Wout Weghorst en Micky van de Ven, die beiden invielen tegen Oostenrijk, waren op dreef in de oefenwedstrijd die om 12.00 uur begon. De twee namen ieder twee van zes doelpunten van het Nederlands elftal voor hun rekening. De overige treffers waren van Brian Brobbey en Jeremie Frimpong. De vriendschappelijke ontmoeting vond plaats in AOK Stadion in Wolfsburg, het complex waar de selectie van Oranje ook traint in aanloop naar de wedstrijden. Het duel speelde zich achter gesloten deuren af. De gordijnen van het kleine stadion waren gesloten en aan de zijkanten hingen doeken.

Er zou woensdag op deze locatie eigenlijk een training plaatsvinden, met families en naasten op de tribunes, maar Koeman koos nog voor aanvang van het duel met Oostenrijk ervoor om deze te schrappen. De familieleden zijn wel gewoon in het spelershotel van Oranje, zo meldde De Telegraaf eerder. Voorafgaand aan het toernooi was al afgesproken dat de spelers bezoek zouden krijgen na afloop van de eerste en derde groepswedstrijd.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje