Kranten slachten ontzettend zwak Oranje na wanprestatie

Max Max
28 jun. 2021, 11:03
28 jun. 2021, 11:03
© IMAGO

Het Nederlands elftal verloor gisteren van Tsjechië en is daarmee uitgeschakeld op het EK 2020. De kranten een dag later schrijven over een onthutsend zwak Oranje, dat weinig tot geen aanspraak maakte op de overwinning.

Het AD kopt in de krant: "Pijnlijk" en "Enorme kater na Oranjevolksfeest", over de geweldige sfeer die heerste in speelstad Boedapest.

De Telegraaf vond heel Oranje slecht:  "Oranje heeft alles en iedereen, zichzelf incluis, drie weken lang zand in de ogen gestrooid", aldus de krant. "Dat het onthutsend zwakke Nederland tegen Tsjechië zijn eigen graf groef, zorgde voor extra zout in de wonden van de supporters."

Willem Vissers van de Volkskrant is duidelijk. Hij vindt dat Oranje  "de identiteit van een uniek voetballand heeft verkwanseld. Ook zonder een rode kaart had het Nederlands elftal vermoedelijk verloren", schrijft hij. "Het kan niet anders of de Nederlandse wanprestatie heeft gevolgen voor de positie van bondscoach Frank de Boer. Afwijken van de speelwijze waarmee de ploeg de laatste jaren aan succes bouwde. En dan verliezen nog voor de grote tegenstanders zich aandienen. Oef."

Lees meer over:

WK 2022 Tsjechië