L'Équipe gaat de mist in en deelt liefst vijf onvoldoendes uit aan Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
03 jul. 2024, 09:51
03 jul. 2024, 09:53
De opstelling van Oranje tegen Roemenië op het EK
© IMAGO - De opstelling van Oranje tegen Roemenië op het EK

Nederland bereikte dinsdagavond ten koste van Roemenië (0-3 winst) de kwartfinales van het EK in Duitsland. Dat leidde tot een opperbeste stemming bij veel Nederlandse media, maar L’Équipe is men beduidend minder onder de indruk van de manier waarop Oranje zich bij de laatste acht van het Europese eindtoernooi schaarde.

L'Équipe, een van de meest gerenommeerde kranten van Frankrijk, beoordeelt de internationals van Oranje na afloop. Journalisten Alexis Menuge en Bernard Lions zijn behoorlijk kritisch en delen liefst vijf onvoldoendes uit aan de basisspelers die namens Nederland tegen Roemenië aan het startsignaal verschenen.

Artikel gaat verder onder video

L’Équipe deelt Oranje vijf onvoldoendes uit

Steven Bergwijn krijgt een 3 en is daarmee de laagst beoordeelde speler van Oranje door L'Équipe. “Ronald Koeman heeft zijn problemen op rechtsbuiten nog niet opgelost. Bergwijn werd in de rust gewisseld omdat hij alles begon te missen”, zo verzekert de krant, die daarmee voorbijgaat aan de daadwerkelijke reden: fysieke klachten.

Lees ook: Memphis Depay legt zijn bizarre hoekschop tegen Roemenië uit

Bergwijn werd in de rust vervangen door Donyell Malen, maar ook hij liet, ondanks zijn twee doelpunten, geen onuitwisbare indruk achter, zo vinden de Fransen. “Malen verving Bergwijn, om vervolgens net zo slecht te spelen. Wel stond hij op de goede plek na een geweldige actie van Cody Gakpo en rondde hij een tegenaanval succesvol af.”

Lees ook: Derksen pleit voor rigoureuze verandering bij Oranje tegen Turkije

Ook Jerdy Schouten krijgt een diepe onvoldoende: een 4. Memphis Depay, Xavi Simons en Tijjani Reijnders krijgen allen een 5. Gakpo, goed voor de openingstreffer en de assist bij de 0-2 van Malen, is met een 8 de hoogst beoordeelde speler. “Als een soort koorddanser op de doellijn, een XXL-prestatie.”

Verder krijgen Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Nathan Aké een 7; Bart Verbruggen en Virgil van Dijk moeten beiden genoegen nemen met een 6. Opvallend is dat Schouten juist een goede indruk achterliet op de Nederlandse media, terwijl Koeman na afloop aangaf dat hij Simons de beste speler aan Nederlandse zijde vond.

Wie komt een ronde verder, Nederland of Turkije?

89.7%

10.3%

6565 stemmen