Maakt Oranje kans op WK-winst?

Max Max
07 dec. 2021, 09:10
07 dec. 2021, 09:10
© IMAGO

Afgelopen maand plaatste Oranje zich in het thuisduel tegen Noorwegen voor het WK 2022 in Qatar. Na een vrij moeizame kwalificatie was na tien duels kwalificatie een feit door de 2-0 zege op de Noren. Oranje verspeelde in totaal zeven punten.

Hoe staat Oranje er echter voor en wat zijn de kansen op WK-winst volgend jaar in Qatar? Mensen die in willen zetten op winst van Oranje zullen zien dat de kansen niet erg groot geacht worden. Check de betting-sites waarop het registratieproces uitgelegd wordt om in te zetten op Oranje. Mocht het team van bondscoach Louis van Gaal verrassen, dan valt er flinke winst te maken.

De selectie van Oranje

We gaan wat dieper in op de selectie van Oranje, is die van voldoende kwaliteit om zich serieus te meten met topteams als Frankrijk, België, Brazilië en Argentinië volgend jaar in Qatar?

De doelman

In de goal koos Van Gaal in zijn eerste duels als bondscoach voor Feyenoord-doelman Justin Bijlow. De keeper van Feyenoord deed het meer dan prima, maar is hij goed genoeg om zich in topduels te onderscheiden? We zullen Bijlow het voordeel van de twijfel geven, en hopen dat hij zich dit seizoen een heel jaar kan laten zien. Dan heeft Van Gaal aan Bijlow een prima doelman.

Verdediging

De meeste kwaliteit loopt bij Oranje waarschijnlijk achterin rond. Dat is ook de reden dat Van Gaal eraan denkt om in een 1-5-3-2 systeem te gaan spelen. Aanvoerder Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt zijn alle drie (potentiele) wereldtoppers centraal achterin. Een luxe voor de bondscoach, die in een 1-4-3-3 systeem moet kiezen voor twee van de drie, maar in een systeem met vijf verdedigers al zijn toppers op kan stellen. Op de back-posities is het iets minder bezet, maar Daley Blind op links is een zekerheidje en op rechts is het vooral te hopen dat Denzel Dumfries het komende jaar veel minuten maakt bij zijn nieuwe club Internazionale.

Middenvelders

Ook op het middenveld van Oranje is er vrij veel kwaliteit terug te vinden. De vaste basis van de laatste duels, met Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen kan zich prima meten met de subtop van de wereld. Het is voor Van Gaal vooral te hopen dat de spelers wel blijven spelen bij hun club, want met name Wijnaldum en Klaassen maken dit seizoen minder minuten dan ze zouden willen.

Van Gaal heeft echter nog wel enkele spelers achter de hand, zoals Gravenberch, Koopmeiners, de Roon en Steven Berghuis, die hij meestal als rechtsbuiten gebruikt.

De aanval

Voorin heeft onze bondscoach het minste te kiezen. Memphis is een zekerheidje en op rechts is Steven Berghuis een speler die vaak als eerste op het formulier staat. Op links kan Van Gaal kiezen tussen meerdere opties, met Cody Gakpo als meest logische keuze.

Voorin lopen echter niet de toppers rond die Van Gaal zou willen. Hopelijk maken enkele spelers nog wat stappen de komende tijd, zoals Malen, Bergwijn, Danjuma Groeneveld, Gakpo en Noa Lang.

Lees meer over:

Zijlijn