Messi: 'Wordt een zwaar duel tegen Oranje'

Max Max
04 dec. 2022, 13:45
04 dec. 2022, 13:45
© IMAGO

Lionel Messi wordt door velen gezien als de beste voetballer allertijden. Hij is met zijn land Argentinië bezig aan zijn laatste WK en een titel zou de ultieme bekroning op zijn geweldige carrière zijn. Messi speelde in de achtste finale tegen Australië zijn 1000e wedstrijd in zijn loopbaan. Daarin was hij betrokken bij meer dan 1100 doelpunten.

De wereldtitel is dus het grote doel voor de Argentijnen, maar tegen Australië, toch niet bepaald een grootmacht, ging het zeker niet vanzelf: "We hadden de wedstrijd onder controle, maar we hadden nog een doelpunt moeten maken. We waren er nog bijna voor afgestraft in de laatste minuut. Het was nog even heel spannend, maar we hebben het gehaald.”

De kwartfinale werd echter wel bereikt, en daarin wacht nu Nederland: Ik ben heel blij dat we door zijn. We moesten iedere drie dagen voetballen, maar we keken ernaar uit om voor onze fans te spelen. We moeten volhouden en er als team blijven staan. We krijgen nu een keiharde clash met Nederland, dat erg goed speelt. Ze hebben geweldige spelers en een geweldige coach. De groepsfase was al lastig, maar nu in de kwartfinale wordt het nog lastiger.”

De wedstrijd Nederland - Argentinië wordt aanstaande vrijdag om 20.00 uur Nederlandse tijd gespeeld in Qatar.

Lees meer over:

Argentinië WK 2022 Lionel Messi