Noa Vahle stelt Daley Blind onontkoombare vraag over Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 jun. 2024, 09:48
09 jun. 2024, 18:46
Daley Blind en Noa Vahle bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje.
© Talpa - Daley Blind en Noa Vahle bij het SBS 6-programma Wij houden van Oranje.

Daley Blind weet nog niet of hij bezig is aan zijn laatste weken als speler van het Nederlands elftal. De 34-jarige verdediger speelde afgelopen week tegen Canada (4-0 winst) interland nummer 107 en kan de komende weken zomaar in de Nederlandse top drie terechtkomen. Noa Vahle vroeg Blind in het kader van het SBS 6-programma Wij houden van Oranje of het EK in Duitsland wellicht ookzijn laatste toernooi gaat worden.

“Dat weet ik niet. Dat is nu niet iets waar ik zo specifiek over heb nagedacht”, beweerde Blind met een grote lach op zijn gezicht. “Ik voel me gewoon fit en we zien wel wat de toekomst gaat brengen. Het is nog wel redelijk ver weg. Ik ben voor nu in ieder geval blij dat ik bij de selectie van het Nederlands elftal zit.”

Wesley Sneijder is met 134 interlands de absolute recordhouder van het Nederlands elftal. Ook Edwin van der Sar is met 130 interlands voorlopig onbereikbaar voor Blind, die echter wel Frank de Boer (112 interlands) en Rafael van der Vaart (109 interlands) in het vizier heeft. Oranje speelt maandag nog een oefeninterland tegen IJsland en op het EK in Duitsland staan in ieder geval drie groepswedstrijden op het programma.

Lees ook: Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Vahle stelde Blind de vraag of hij trots is op zijn aantal interlands. “Dat is zeker iets waar ik trots op ben”, benadrukte de verdediger van Girona. “Ja, 107 interlands is niet niks. Toen ik mijn eerste interland ging spelen, denk je niet dat er daarna nog zoveel gaat en mag spelen voor het Nederlands elftal. Dus daar ben ik best trots op.”

Lees ook: Van Gaal is eerlijk over kansen Oranje op EK en wijst beste Nederlander aan

Blind, die recent een nieuw contract met Girona ondertekende, maakte op 6 februari 2013 zijn debuut in Oranje in de oefeninterland tegen Italië (1-1). Hij maakte vervolgens het WK van 2014 en het EK van 2021 mee. Blind scoorde driemaal voor Oranje.