Noa Vahle toont beelden van training Oranje, Johan Derksen kan ogen niet geloven

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 jun. 2024, 07:30
16 jun. 2024, 14:09
Johan Derkse en Noa Vahle bij Vandaag Inside Oranje
© Talpa - Johan Derkse en Noa Vahle bij Vandaag Inside Oranje

De spelers van het Nederlands elftal speelden vrijdag tikkertje tijdens de afsluitende training voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen op het EK in Duitsland. De beelden van het spelletje werden zaterdagavond door journaliste Noa Vahle getoond bij Vandaag Inside op SBS6. Analist Johan Derksen was niet te spreken over de oefening.

“We mogen als media maar een kwartiertje van de training zien en er was een oefening, toen dacht ik: die moet ik even aan de mannen laten zien”, zei Vahle vanuit Duitsland, waar ze verslag doet van de ontwikkelingen rondom Oranje. “Ze gingen namelijk tikkertje spelen. Joey Veerman was overigens steeds de klos. Ik hoor jullie denken: waarom zou je in godsnaam tikkertje gaan spelen op een training een dag voor de wedstrijd tegen Polen?

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Van Basten weet niets over Oranje en noemt Leonne Stentler bij verkeerde voornaam

“Dat komt uit de hoed van René Wormhoudt, de conditietrainer van Oranje”, legde Vahle uit. “Die heeft een model ontwikkeld, het Athletic Skills Model, en dat gaat erover dat je het atletisch vermogen van een voetballer kan ontwikkelen door bijvoorbeeld dit soort oefeningen te doen. Dit zit er bij Oranje dus weleens bij. De sfeer zit er goed in, denk ik.”

Lees ook: Koeman moet lachen om vraag van Driessen: 'Het houdt je wel bezig, hè?'

Derksen vond het spelletje onzinnig. “Misschien kan hij het eens proberen bij een kleuterschool, daar zullen ze het best leuk vinden. Ik vind dit zo’n onzin, om volwassen profs dit soort oefeningen te laten doen…” Voormalig langebaanschaatser Ben van der Burg, ook aanwezig in de uitzending, dacht er anders over. “Je moet op heel veel trainingen hetzelfde doen en dit geeft weer een nieuwe prikkel. Tikkertje is natuurlijk kinderachtig, maar het is wel een nieuwe prikkel voor je lichaam.”