Koeman moet lachen om vraag van Driessen: 'Het houdt je wel bezig, hè?'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
15 jun. 2024, 20:37
16 jun. 2024, 14:10
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© OnsOranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman moest zaterdag lachen na een vraag van Valentijn Driessen op de persconferentie daags voor het EK-duel van Nederland met Polen. De KNVB lanceerde vrijdag een video over De Hollandse School, waarin de bondscoach het had over een 'vonkje dat moet overslaan'. Driessen wilde graag weten welk vonkje er precies bedoeld werd en dat zorgde voor lachende gezichten in de perszaal.

In het filmpje wordt er gesproken over wat de Hollandse School precies is. Aan het eind van de video wordt er door een voice-over gezegd: “De Hollandse School heeft grote talenten voortgebracht, en het voetbal veranderd. Maar weet je wat het echt zo bijzonder maakt? Dat ondanks dat ze zo hard voor zichzelf zijn, ze maar één klein vonkje nodig hebben om het hele land op z’n kop te zetten. Dat is de Hollandse School.”

“Het vonkje”, herhaalde Koeman lachend. “Het houdt je wel bezig he? Die Hollandse School.” Driessen: “Ja, je moet toch wat hebben.” Koeman: “Dus het resultaat is niet meer belangrijk?” Driessen: “Jawel, heel belangrijk. Maar dat kan ook met de Hollandse School.”

Lees ook: Van der Vaart voorspelt in welke fase Oranje gaat stranden op EK

“Dat is natuurlijk een campagne zoals die gestart is”, antwoordde Koeman op serieuzere toon. “Dus wat is het vonkje? Ik heb het gevoel dat het vonkje al aan is vanaf dag één dat we bij elkaar zijn. We hebben een prima voorbereiding met elkaar gehad, maar dat is het halve werk. En het begint nu pas. En nu moeten we het op dit podium laten zien, en dan slaat het vonkje bij ons over, en ik hoop ook bij jullie.”