De opstelling voor Nederland - Argentinië

Max Max
09 dec. 2022, 07:05
09 dec. 2022, 18:38
© IMAGO

Vrijdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd staat de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK 2022 op het programma. Wat is de opstelling van het Nederlands elftal tegen de Argentijnen?

Bondscoach Louis van Gaal heeft tijdens de WK het een en ander geschoven in zijn opstelling. Tijdens de laatste twee duels, tegen Qatar en de Verenigde Staten, stuurde hij echter twee keer hetzelfde team het veld op. Tegen Argentinië heeft onze bondscoach toch weer een wijziging doorgevoerd.

In de goal staat in elk geval opnieuw Andries Noppert. De 2.03 meter lange doelman heeft zijn plek verdiend en zal ook tegenover Messi staan in het duel met de Argentijnen.

Voor hem staat het vaste trio Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké. De wingbacks zijn net als tijdens de rest van het WK Denzel Dumfries en Daley Blind.

Op het middenveld staat vaste waarde Frenkie de Jong, met Marten de Roon naast hem. De Roon werd tegen de VS al in de rust gewisseld vanwege zijn vele balverlies, maar Van Gaal kiest toch weer voor de verdedigende kwaliteiten van De Roon tegen Argentinië.

Bij de voorste drie zit de wijziging die we benoemden. Cody Gakpo is een plekje terug geplaatst naar de nummer tien positie en voorin staat het duo Bergwijn en Depay. Zij moeten met hun snelheid voor het gevaar gaan zorgen.

De opstelling van Nederland tegen Argentinië:

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk(c), Aké en Blind; F. de Jong, De Roon en Gakpo; Bergwijn en Depay.

Lees meer over:

Opstelling Argentinië WK 2022