Oranje gaat viraal met EK-teaser: duizenden likes in een uur tijd

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
14 jun. 2024, 09:00
14 jun. 2024, 09:02
Het Nederlands elftal pakt uit met een prachtige EK-teaser
© OnsOranje - Het Nederlands elftal pakt uit met een prachtige EK-teaser

Het EK in Duitsland gaat vrijdagavond van start met de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland. Het Nederlands elftal speelt komende zondag om 15.00 uur tegen Polen zijn eerste groepswedstrijd. De KNVB en het Nederlands elftal willen wel alvast de Oranjekoorts verder laten toenemen. Op diverse socialemediakanalen verzamelde een teaser duizenden likes in het eerste uur na publicatie.

Op social media werd de aftrap vrijdagochtend verricht met een fraai filmpje over de Hollandse School, met rollen voor veel van de huidige internationals en bondscoach Ronald Koeman. Er komen ook tal van Oranjelegendes voorbij, zoals Edwin van der Sar, Willem van Hanegem en Clarence Seedorf. Ook voormalig perschef Kees Jansma vertolkt een rol in het filmpje van ruim drie minuten.

Daarnaast komen er vele memorabele momenten uit de Oranjegeschiedenis voorbij. De Hollandse School is een duidelijk thema in de socialmediacampagne rondom Oranje. Koeman maakte in mei zijn voorselectie bekend via het omroepsysteem van het Amsterdams Lyceum. Deze school is ook in het nieuwe filmpje weer voor een flink deel het decor.

Lees meer over:

Oranje