Oranjespeler Teun Koopmeiners krijgt veel lof na EL-finale

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 mei 2024, 10:16
23 mei 2024, 10:16
© IMAGO

Teun Koopmeiners imponeerde woensdagavond bij Atalanta in de finale van de Europa League. De Italiaanse club won met 3-0 van Bayer Leverkusen. De middenvelder van het Nederlands elftal scoorde niet, maar viel door zijn goede spel wel op. Na afloop werd hij op X volop gecomplimenteerd voor zijn sterke optreden.

"Teun Koopmeiners was overigens de beste man op het veld. Die is zo compleet en goed geworden. Totaalvoetballer op het middenveld van Atalanta", schreef Süleyman Öztürk van Voetbal International op X. Ook sportjournalist Willem Vissers was uiterst positief over de international van Oranje: "Koopmeiners is overal en verdeelt het spel als grote meneer."

Verdient Teun Koopmeiners een basisplek op het EK met Oranje?

"Het feit is dat Teun Koopmeiners bij Atalanta op 6, op 8 en op 10 kan spelen. En op elk van die posities is hij van topniveau. Misschien zelfs van wereldklasse. Absoluut klaar voor een stap hogerop. Al zal er weinig boven dit Atalanta gaan", aldus sportjournalist Willem Haak.

Lees ook: Jonge Oranjeverdediger krijgt lof: ‘Potentiële wereldtop’

Koopmeiners debuteerde op 7 oktober 2020 in de oefeninterland tegen Mexico (0-1 verlies) voor Oranje. Tot dusver speelde de middenvelder 21 interlands, scoorde hij tweemaal en gaf hij ook twee assists. Op donderdag 16 mei nam bondscoach Ronald Koeman hem op in de voorselectie voor het EK in Duitsland.

Naast Koopmeiners behoort ook middenvelder en teamgenoot Marten de Roon tot de voorselectie van Oranje. Daarnaast heeft de bondscoach ook middenvelders Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV) en Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq) in zijn voorselectie opgenomen.