Oranje komt niet met statement: 'Laten ons doel niet verpesten door FIFA

Max Max
24 nov. 2022, 14:12
24 nov. 2022, 14:12
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft besloten om niet meer met een statement te komen tijdens het WK in Qatar. Dat zei bondscoach Louis van Gaal op de persconferentie in aanloop naar het tweede groepsduel met Ecuador. Ondanks het goede voorbeeld van Duitsland heeft Van Gaal besloten om zich volledig op het voetbal te willen focussen.

Van Gaal gaf een duidelijke "Nee", op de vraag of Nederland net zoiets gaat doen als de Duitsers. "We hebben een punt achter de politieke kwestie gezet na afgelopen donderdag, toen we getraind hebben met de arbeidsmigranten. Wij gaan het doel, wereldkampioen worden, niet laten verpesten door de acties van FIFA of welke organisatie dan ook."

De Duitsers verloren na hun statement van Japan. Of dat nou voor afleiding heeft gezorgd of niet, Van Gaal wil het risico niet nemen en volledig op voetbal focussen. "Ik wil dat risico niet lopen, we zijn hier om wereldkampioen te worden.”

Denzel Dumfries sloot zich daarbij aan en vindt dat Oranje ook al wat heeft laten zien: "We hebben er heel veel aandacht aan besteed." We zijn naar Qatar gekomen voor het voetballen, daar moet de focus nu op komen te liggen.”

Davy Klaassen liet gisteren nog een ander geluid horen: "Tuurlijk denk je er als groep aan om dat ook te doen. Ik vond het een mooie uiting in het OneLove0statement dat wij met zeven landen hier uitdragen. Als wij iets doen moet het op een goede en pakkende manier. Wat de Duitsers deden was een originele manier om een steentje bij te dragen. We hebben de knoop nog niet doorgehakt. Er was een bespreking, dus we konden het er ook niet uitgebreid over hebben. Maar we vonden het een mooie uiting.”