Oranje op het Europees kampioenschap

Max Max
16 feb. 2021, 13:14
16 feb. 2021, 13:15
© IMAGO

Heel voetbalminnend Nederland kan vaak niet wachten tot er eindelijk weer eens een eindtoernooi gespeeld wordt. Iedereen trekt een voetbaltenue aan en in elke straat is het feest. Het was echter lang wachten dit keer. Omdat het Nederlands elftal zich twee keer achter elkaar niet wist te plaatsen voor een eindtoernooi, werd het geduld van de fans erg op de proef gesteld. Maar nu is het eindelijk zover, na een overtuigende kwalificatiereeks mag Oranje deelnemen aan het Europees kampioenschap. En dat is natuurlijk uitermate goed nieuws.   

Een nieuwe bondscoach

Er is wel al heel wat gebeurd in de laatste periode. Zo besloot bondscoach Ronald Koeman na een succesvolle periode zijn droom na te jagen en trainer van F.C. Barcelona te worden. Een tijdje daarna werd bekend dat Frank de Boer vanaf dat moment de nieuwe trainer werd. Voorlopig gaat hij het Nederlands elftal trainer op het komende E.K, waarna er een evaluatie plaats zal vinden. Daarna wordt er gekeken of beide partijen ook met elkaar verder gaan richting het W.K. van 2022 in Qatar.

De poulefase

Voordat er een goed resultaat behaald kan worden zal eerst de poulefase moeten worden overleefd. Tijdens de loting is bekend geworden dat Oranje het op moet gaan nemen tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Op papier is dat geen ongunstige loting, maar er moet natuurlijk maar blijken of het ook echt een makkelijke klus gaat worden. In een andere poule zijn de teams een stuk hoger aangeschreven. Zo zullen Duitsland, Frankrijk en Portugal al in de eerste ronde de degens kruisen. Dit zijn alle drie favorieten voor de eindzege. Omdat de beste nummers drie van bepaalde poules ook een ronde verder kunnen gaan, bestaat er nog eens kans dat deze teams allemaal de knock-out fase gaan halen. 

Waar wordt het EK gespeeld?

Het is niet nog volledig duidelijk waar het Europees kampioenschap afgewerkt zal gaan worden. Vooralsnog lijkt dit in een enkel land te gaan gebeuren, en Rusland is een goede kanshebber. Het land organiseerde ook al het wereldkampioenschap in 2018. Er is echter nog niet definitief besloten wat er gaat gebeuren. Wel is duidelijk dat de UEFA, die het toernooi organiseert, op korte termijn gaat vertellen wat er gaat gebeuren. Hoe dan ook zal er in Nederland wederom een waar volksfeest losbarsten. Daarbij is het natuurlijk te hopen dat het Nederlandse elftal zover mogelijk gaat komen.

Lees meer over:

Zijlijn