Oranjeshirt van één speler is niet meer te koop door ‘enorme aanvraag’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 jun. 2024, 16:06
18 jun. 2024, 15:47
Het shirt van het Nederlands elftal op het EK
© IMAGO - Het shirt van het Nederlands elftal op het EK

Het is momenteel niet mogelijk om een Oranjeshirt van Wout Weghorst te bestellen in de webshop van de KNVB. Door de heldenrol, die Weghorst zondagmiddag namens het Nederlands elftal vertolkte in de EK-wedstrijd tegen Polen, willen veel mensen een shirt van de aanvaller kopen en deze zijn nu tijdelijk niet meer beschikbaar.

Weghorst kwam negen minuten voor tijd in het veld als vervanger van Memphis Depay en schoot amper twee minuten later de 1-2 tegen de touwen. Inmiddels zijn de shirts van Weghorst populairder dan die van Frenkie de Jong, die voorheen het meest verkocht werden. Liefst 42 procent van alle spelersshirts die ná de eerste EK-wedstrijd van Oranje werden besteld, zijn met de naam van Weghorst achterop de rug.

Artikel gaat verder onder video

Populariteit Wout Weghorst van ongekende proporties

Roland Heerkens, oprichter van het bedrijf achter Voetbalshop.nl en KNVBshop.nl, laat aan nu.nl weten dat het vooral gaat om het uitshirt waar zondag in gespeeld werd. Het shirt van Virgil van Dijk is na dat van Weghorst nu het populairst, maar ‘nog maar goed voor 15 à 20 procent van alle verkopen’.

Lees ook: Erik ten Hag voorziet één wijziging bij Oranje tegen Frankrijk

Hoeveel shirts er sinds zondag precies verkocht zijn, wil Heerkens niet zeggen. "We willen kunnen garanderen dat mensen die een shirt bestellen dat voor de volgende wedstrijd, in dit geval vrijdag, thuis ontvangen." De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt komende vrijdag tegen Frankrijk de tweede groepswedstrijd van het Europese toernooi.

Daarnaast zijn de 40.000 EK 88-shirts allemaal al uitverkocht. Het bedrijf levert nog wel alle andere Nederlands elftal-shirts. Jeremie Frimpong en ‘Wegdorst’ zijn eveneens populair. Los daarvan zijn de Oranje-ballen, broekjes en de inloopshirts populair.

Lees meer over:

EK 2024 Wout Weghorst