Oranjespeler luistert naar Marco van Basten: ‘De man leert echt snel’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
02 jul. 2024, 21:44
03 jul. 2024, 06:48
Marco van Basten bij Studio Fusball op de NOS
© NOS - Marco van Basten bij Studio Fusball op de NOS

Marco van Basten was dinsdagavond zeer te spreken over de hoofdrol van Cody Gakpo tijdens Roemenië - Nederland op het EK in Duitsland. De aanvaller had met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel in de 0-3 zege in München. Na het groepsduel met Frankrijk (0-0) was de voormalig topaanvaller juist nog kritisch geweest op Gakpo.

Zo had Gakpo tijdens een situatie rondom het strafschopgebied van Frankrijk een hakje moeten geven, maar trok hij juist naar binnen. Daar had de aanvaller van geleerd, zo werd disndagavond opgemerkt bij Studio Fußball op de NOS. “De vorige keer had je het over Gakpo en dat hij eigenlijk een hakje had moeten geven”, aldus Sjoerd van Ramshorst, die vervolgens vol trots vertelde dat de aanvaller tegen Roemenië wel met een hakje kwam. “De man leert snel. De man leert echt snel”, reageerde Van Basten dolenthousiast.

Artikel gaat verder onder video
Een moment uit het duel Nederland - Frankrijk
© NOS - Een moment uit het duel Nederland - Frankrijk
Een moment uit het duel Roemenië - Nederland
© NOS - Een moment uit het duel Roemenië - Nederland

Het moment uit het duel tussen Nederland en Frankrijk kwam vervolgens voorbij. “Dat was deze”, haalt Van Basten het moment aan. “Dan ga je naar binnen en even met je rechter hup naar achteren, dan moet je hem nu hakken. Dat deed hij dus niet, dus was Jeremie Frimpong helemaal voor niets naar de linkerkant.” Vervolgens werd een moment getoond uit de wedstrijd van dinsdagavond. “Maar kijk, hij is nu bij de les. Gakpo, tada”, kijkt hij terug op het hakje van Gakpo op Joey Veerman in het duel met Roemenië.

Lees ook: Koeman vond niet Gakpo of Malen de allerbeste van Oranje

Artikel gaat verder onder video

“Deze moet er alleen met de binnenkant in, dus dat was jammer want hij was er heel dichtbij”, was Van Basten toch enigszins kritisch op de afwerking van Veerman. “Maar de man (Gakpo, red.) leert snel.” Van Ramshorst deed vervolgens een voor Van Basten fijne constatering. “Er wordt goed geluisterd naar je Marco, dat is ook fijn om te horen”, aldus de presentator, waarna de oud-aanvaller lachend reageerde. “Dat is prettig.”

Gaat Nederland de halve finale van het EK bereiken?

76.5%

23.5%

1814 stemmen