Peter Bosz reageert op pijnlijke wissel van Oranjespeler Joey Veerman

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 jul. 2024, 16:22
02 jul. 2024, 16:23
Peter Bosz, Joey Veerman, PSV, Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Peter Bosz reageert op de pijnlijke wissel van Joey Veerman

Peter Bosz heeft tijdens zijn eerste persconferentie van het nieuwe seizoen gereageerd op de pijnlijke wissel van Joey Veerman. De middenvelder van het Nederlands elftal werd in de EK-wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk (2-3 verlies) al na een halfuur naar de kant gehaald. De PSV-trainer nam het voor zijn speler op.

In het eerste groepsduel van Oranje, waarin Nederland met 2-1 van Polen won, begon Veerman in de basis, maar moest hij na een uur plaatsmaken voor Georginio Wijnaldum. Vijf dagen later zat de middenvelder op de bank tegen Frankrijk (0-0) en viel hij een kwartier voor tijd in voor Xavi Simons. Tegen Oostenrijk startte de PSV’er weer in de basis, maar speelde hij slecht en leed hij veel balverlies. Bondscoach Ronald Koeman greep na een halfuur dan ook in en wisselde hem.

Artikel gaat verder onder video

Komt Joey Veerman dit EK nog in actie?

Bosz vond Veerman tegen Polen helemaal niet zo slecht spelen: "Veerman heeft zichzelf na de eerste groepswedstrijd van Oranje te veel naar beneden gehaald. Hij was veel te kritisch op zichzelf. Zeker in de eerste helft heeft hij het niet zo slecht gedaan”, zei de trainer tijdens de persconferentie. Over de snelle wissel tegen Oostenrijk hield hij zich wel op de vlakte: "Natuurlijk ken ik de oorzaak, maar het is niet om mij om dat te duiden."

Lees ook: Hele persconferentie Oranje in een deuk door blunderende, buitenlandse journalist

Tijdens het EK in Duitsland hebben Bosz en Veerman enkele keren contact gehad, zo gaf de trainer aan. Na het EK-duel met Oostenrijk liet hij zijn middenvelder echter met rust. "Hij kreeg al zoveel berichten en apps. Wat we besproken hebben? Dat was allemaal niet zo spannend", aldus Bosz. De verwachting is dat Veerman dinsdag op de bank begint in de achtste finale van het EK tussen Nederland en Roemenië.

Wie gaat verder, Nederland of Roemenië?

81.8%

18.2%

2552 stemmen