Hele persconferentie Oranje in een deuk door blunderende, buitenlandse journalist

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jul. 2024, 17:18
02 jul. 2024, 13:28
Bondscoach, Ronald Koeman, Nederlands elftal, Nederland - Roemenië
© OnsOranje - Ronald Koeman ligt in een deuk na blunder journalist

Een buitenlandse journalist heeft tijdens de persconferentie van Oranje maandagmiddag de zaal flink aan het lachen gekregen. De journalist, die via een internetverbinding aanwezig was, sprak bondscoach Ronald Koeman meerdere keren met de verkeerde naam aan. Tot overmaat van ramp had hij ook nog eens een matige audiokwaliteit.

Tijdens het afsluitende deel van de persconferentie konden journalisten op afstand vragen kunnen stellen aan Koeman. Op een gegeven moment verscheen er een grote lach op het gezicht van de bondscoach. Een journalist vroeg door de speaker: "Mister Michels, can you hear me?". Koeman voelde zich niet meteen aangesproken en reageerde dus niet gelijk. De journalist had het echter wel tegen de bondscoach van Oranje, maar was ook nog eens slecht te verstaan. "Zit je in een tunnel?", vroeg de bondscoach lachend.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: De Boer gooit opstelling Oranje tegen Roemenië helemaal over hoop

Toen de journalist opnieuw met 'meneer Michels' begon, lag de hele zaal wéér dubbel. Koeman was ook even afgeleid en kon zich niet meer op de vraag focussen. De bondscoach vroeg dan ook of de journalist zijn vraag kon herhalen, waarop de zaal wéér moest lachen. Bij de derde keer ging wel alles goed. "Oké meneer Koeman”, klonk het aan de andere kant van de lijn. De journalist wilde weten hoe Michels zich gedroeg tijdens het gewonnen EK van 1988, waar Koeman als speler actief was.

Lees ook: Koeman accepteert opvallend advies van Driessen: 'Zou heel gezellig zijn'

Dinsdag speelt Oranje in de achtste finale tegen Roemenië. Nederland werd op dinsdag 25 juni bij vlagen overklast door Oostenrijk (3-2), maar Koeman maakt zich geen zorgen. "We zijn al een langere periode bij elkaar en het kan ook een keer tegenvallen. Tuurlijk is de wedstrijd niet goed geweest, natuurlijk zijn er heel veel slechte momenten geweest. Maar het is niet zo dat op basis van één wedstrijd iedereen in paniek moet raken en dat ik ineens heel veel andere dingen moeten", vertelt hij in gesprek met de NOS.

Wie gaat verder, Nederland of Roemenië?

81.8%

18.2%

2552 stemmen

Koeman heeft een fitte selectie gaat tegen Roemenië niet de hele opstelling overhoop gooien. “Ik maak keuzes op basis van wat ik heb, wat ik zie en hoe we het sterkst zijn.” In de achtste finale wil de bondscoach gewoon zijn sterkste elftal, fysiek en mentaal, opstellen. Aannemelijk is dat de bondscoach kiest voor Tijjani Reijnders om de positie van Joey Veerman over te nemen, dat was ook het geval in het tweede groepsduel met Frankrijk (0-0). Veerman speelde erg slecht tegen Oostenrijk en werd al na een halfuur gewisseld. Daley Blind kan eventueel op die plek spelen, maar Koeman wijst die optie van de hand: "Ik zie dat anders en ik beslis."