Reacties na de overwinning op Polen

Max Max
05 sep. 2020, 16:56
05 sep. 2020, 16:56
© IMAGO

Na het met 1-0 gewonnen Nations League duel met Polen reageerde interim bondscoach en enkele spelers tegenover de camera's van de NOS.

Lodeweges kreeg kort na de wedstrijd een appje van Ronald Koeman: "Ronald Koeman feliciteerde me. Hij vond het een bijzonder goede tweede helft. Dus dankjewel, Ronald!"

Lodeweges zag in Polen een lastige tegenstander: "Polen zakt erg ver terug en dan is het hartstikke moeilijk voetballen. Dan merk je dat bepaalde dingen nog roestig zijn. Dat komt ook omdat we negen maanden geleden voor het laatst bij elkaar waren. Maar al met al ben ik tevreden, hoor. Dit was wel een leuk avondje zo."

Van Dijk: 'Lodeweges doet het hartstikke goed'

 Virgil van Dijk was ook tevreden over het vertoonde spel van Oranje: "Het was vooraf moeilijk om te zeggen hoe we ervoor stonden. Er zijn jongens bij die nog geen minuut in de benen hebben. Dit is een professionele winst."

Over Lodeweges zei hij: "Hij heeft het respect en doet het uitstekend. Hij doet wat hij daarvoor ook deed. Het is prettig werken met hem en dat weet iedereen hier bij Oranje."

Memphis is terug

Na zijn lange blessure was Memphis blij weer op het veld te staan:"Heerlijk om weer negentig minuten te spelen, fantastisch."

Memphis werd hard aangepakt door de fysiek spelende Polen: "Ja, ik heb wel een beetje spierpijn. We hebben veel druk gezet. En ik heb ook wel een hoop tikken gehad. Polen speelde best fysiek en de scheidsrechter trad daar niet echt goed tegen op, vond ik. Maar we moeten het maar zien als een compliment dat tegenstanders zo tegen ons spelen. Daar krijg je mee te maken als je het goed doet als team. Ik denk dat we er vanavond goed mee zijn omgegaan."

Hateboer eindelijk weer in de basis

"Het was lang geleden", zo zei Hateboer na afloop tegenover de NOS. "Ik was blij dat ik me eindelijk weer kon laten zien."

"De laatste keer dat was nog helemaal in de beginfase onder Ronald Koeman. Ik moet ook zeggen: toen ging het ook niet helemaal goed, in ieder geval niet zoals ik had gehoopt. Nerveus was ik vandaag niet, dat ben ik eigenlijk nooit, maar ik vond wel dat ik mezelf moest revancheren. En ik denk dat ik dat vanavond heb gedaan."

Lees meer over:

WK 2022