Reserve maakt indruk bij Oranje: 'Mooiste goals kwamen van zijn voet'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
04 jul. 2024, 07:03
04 jul. 2024, 07:04
Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg
© IMAGO - Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg

Ryan Gravenberch heeft daags na de ontmoeting tussen Roemenië en het Nederlands elftal in de achtste finales van het EK in Duitsland een goede indruk achtergelaten op het trainingsveld, zo meldt de NOS. De middenvelder van Liverpool kwam nog niet in actie op het eindtoernooi, maar liet zich woensdag gelden met ‘mooie’ doelpunten.

Of zijn status tijdens het EK nog zal veranderen, zal moeten blijken. Gravenberch laat op het trainingsveld in elk geval een goede indruk achter. “De wisselspelers stonden wel op het veld op voetbalschoenen en trainden onder leiding van assistent Michael Reiziger. Het ging er fanatiek en bevlogen aan toe”, zo schrijft de NOS. “De man die indruk maakte tijdens de training, was een speler die nog niet in actie kwam tijdens dit EK: Gravenberch.”

Artikel gaat verder onder video

“De mooiste goals in de verschillende partijvormen kwamen van zijn voet, tweemaal verschalkte hij de keeper met een stiftballetje.” Gravenberch heeft op het middenveld flinke concurrentie. Koeman geeft vooralsnog de voorkeur aan Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders en Joey Veerman, terwijl ook Georginio Wijnaldum al diverse keren zijn opwachting maakte. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, is ervan overtuigd dat de ex-speler van Ajax en Bayern München geen minuut zal spelen op het EK.

Ook Joshua Zirkzee kan rekenen op complimenten vanwege zijn scherpte voor de goal. “Ronald Koeman zag het goedkeurend aan, maakte na afloop een praatje met de aanvaller van Bologna en verliet met hem als laatste het trainingsveld.” Zirkzee speelde net als Gravenberch nog geen minuut op het eindtoernooi.

Lees ook: Van Hanegem zet vraagtekens: 'Hij doet rare dingen bij Oranje'

Koeman wisselde dinsdag Nathan Aké, Jerdy Schouten en Steven Bergwijn wegens lichte klachten. De pijntjes bij het drietal blijken echter mee te vallen. Aké, Schouten en Bergwijn lieten zich woensdag zien langs het trainingsveld. Samen met de overige basisspelers en Malen fietsten ze wat uit op hometrainers. De wisselspelers stonden wel op het veld en trainden onder leiding van assistent-bondscoach Reiziger.

Lees ook: Turkije slijpt de messen: ‘Nederland, jullie hebben dat afgepakt’

Matthijs de Ligt kampt volgens onder meer de NOS met ‘lichte klachten’ en trainde daarom de dag na de zege op Roemenië voor zichzelf en deed enkel wat loopoefeningen. Oranje speelt zaterdagavond om 21.00 uur de kwartfinale tegen Turkije.

Lees meer over:

Ryan Gravenberch