Driessen voorziet 0 minuten op EK: ‘Shirt van Oranje weegt te zwaar’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
03 jul. 2024, 10:32
04 jul. 2024, 11:52
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Ryan Gravenberch gaat op het EK in Duitsland geen minuut spelen voor Nederland. Dat is de verwachting van Valentijn Driessen op basis van de trainingen van Oranje en de gang van zaken in de eerste vier duels van de selectie van Ronald Koeman tijdens het toernooi. Ook dinsdag in de achtste finales tegen Roemenië (0-3 winst) bleef hij op de bank.

“Wij zien een aantal trainingen van Oranje en dan zie je wel dat Gravenberch geen minuten gaat maken”, verzekert Driessen al hoofdschuddend in een video-item van De Telegraaf. “Het shirt van Oranje weegt te zwaar voor Gravenberch?”, vroeg presentator Pim Sedee. “Ja, dat durf ik hier met zekerheid te zeggen”, antwoordde de chef voetbal van het dagblad.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Derksen pleit voor rigoureuze verandering bij Oranje tegen Turkije

Gravenberch was al een verrassing in de voorselectie van Koeman, daar de middenvelder van Liverpool in september 2022 zijn laatste interland had gespeeld. Hij was wel geselecteerd voor de interlandperiode van maart 2023, maar kwam destijds niet in actie. Vervolgens werd hij om uiteenlopende redenen niet geselecteerd', tot mei. Gravenberch maakte in de oefeninterland tegen Canada (4-0) zijn rentree, maar op het EK speelde hij vooralsnog geen minuut.

Lees ook: Memphis Depay legt zijn bizarre hoekschop tegen Roemenië uit

Jerdy Schouten moest dinsdagavond uit voorzorg het veld verlaten, waarna hij vervangen werd door de schlemiel van de groepswedstrijd tegen Oostenrijk: Joey Veerman. Daley Blind maakte als invaller zijn eerste minuten op het EK, waardoor qua veldspelers alleen Brian Brobbey, Gravenberch, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen en Joshua Zirkzee nog niet in actie kwamen. Mark Flekken en Justin Bijlow zullen waarschijnlijk op nul minuten blijven steken.

Wie komt een ronde verder, Nederland of Turkije?

89.7%

10.3%

6566 stemmen