Driessen tovert lach op gezicht van Koeman met vraag over Weghorst

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 jun. 2024, 15:22
09 jun. 2024, 21:06
Ronald Koeman, bondscoach. Nederlands elftal
© OnsOranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Volgens Ronald Koeman accepteert Wout Weghorst zijn reserverol bij het Nederlands elftal, zo vertelde de bondscoach zondagmiddag tijdens de persconferentie. Na de vriendschappelijke interland met Canada (4-0 winst) reageerde Wout Weghorst in de media erg teleurgesteld over zijn bijrol.

Volgens Koeman was de spits van TSG Hoffenheim wel heel correct in het gesprek met hem. "Natuurlijk hoort hij liever een andere boodschap, maar hij weet waar hij aan toe is. Ik schets een plaatje waarin iedereen zich moet schikken. Dat doet Wout ook. Het is een belangrijke rol. Wie zegt dat hij niet gaat spelen? Dat is voor iedereen mogelijk."

Artikel gaat verder onder video

Wout Weghorst accepteert zijn reserverol bij Oranje

“Het is aan Weghorst om mij te laten zien dat het de verkeerde keuze is. Wie zegt mij dat hij niet gaat spelen op een gegeven moment?”, vervolgde Koeman. Tegen Canada stond Brian Brobbey in de basis van het Nederlands elftal. Op de vraag of de spits van Ajax ook samen met Weghorst kon spelen, had de bondscoach een duidelijk antwoord in huis. “Op dit moment is dat geen optie. Misschien komen we in een situatie waarin we achterstaan en dat moet, dat zou nog kunnen.”

Lees ook: Van Gaal is eerlijk over kansen Oranje op EK en wijst beste Nederlander aan

Weghorst uitte na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd zijn teleurstelling tegenover ESPN. “Iedere speler heeft een gesprek met de bondscoach gehad, waarin duidelijkheid is verschaft. Op dit moment ben ik niet de spits van Oranje. Dat is erg teleurstellend en klote.” De spits van TSG Hoffenheim waardeerde wel de duidelijkheid van de bondscoach. “Nu is het aan mij om me te herpakken.”

Lees ook: Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Weghorst speelde tot dusver 32 interlands voor Oranje. Tegen Canada maakte hij zijn tiende interlanddoelpunt. Na ruim een uur spelen kwam de spits in het veld voor Brobbey. Binnen één minuut stond de aanvaller op de juiste plek om na een schot van Jerdy Schouten de rebound binnen te werken.

De spits wordt de laatste dagen gelinkt aan een overstap naar Ajax. Valentijn Driessen heeft daar nog een vraag over voor Koeman. "Vind je het ook een Ajax-voetballer?", vraagt de sportjournalist van De Telegraaf. Die vraag tovert een lach op het gezicht van de bondscoach van het Nederlands elftal. "Daar hoef ik niet op te antwoorden", lacht de bondscoach. "Hij heeft zijn rol bij het Nederlands elftal. En clubs moeten maar bepalen wie ze willen halen."