Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jun. 2024, 07:50
07 jun. 2024, 17:16
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Wout Weghorst heeft deze week te horen gekregen dat hij tijdens het EK in Duitsland niet op een basisplaats in het Nederlands elftal hoeft te rekenen. De aanvaller vond de boodschap van bondscoach Ronald Koeman ‘erg teleurstellend en klote’, zo vertelde hij donderdagavond na de 4-0 oefenzege op Canada. Weghorst nam als invaller weliswaar de 3-0 voor zijn rekening, maar hij stond zichtbaar teleurgesteld de media te woord.

“Iedere speler heeft een gesprek met de bondscoach gehad, waarin duidelijkheid is verschaft. Op dit moment ben ik niet de spits van Oranje. Dat is erg teleurstellend en klote”, zei Weghorst na afloop bij ESPN. “Ik waardeer het dat de bondscoach helder is geweest. Het is vervelend. Je wil altijd spelen. Dat is cliché, maar het is wel zo. Ik heb er de afgelopen twee dagen flink van gebaald. Nu is het aan mij om me te herpakken.”

Artikel gaat verder onder video

Weghorst betreurt mededeling en reserverol in Oranje

Weghorst kwam na 62 minuten als invaller binnen de lijnen en trof bij één van zijn eerste balcontacten doel. "Ik denk dat het twee minuten was", antwoordde Weghorst op de vraag hoe lang hij nodig had voor zijn goal. "Die zat er snel in. Gisteren (woensdag, red.) was al gecommuniceerd dat ik er na een uur in zou komen." De spits was dan ook gebrand op een goede invalbeurt. “Als je erin komt, moet je laten zien dat je een signaal afgeeft en iets toevoegt aan het team.”

Lees ook: Koeman discussieert over haarband van Depay: ‘Ik was verrast’

“Het is nu aan mij om de rol die ik krijg zo goed mogelijk in te vullen en er alles aan te doen om dat te veranderen. Uiteindelijk ben je met z'n allen bezig aan iets moois en gaat het hopelijk een hele mooie zomer worden. Daar is iedereen voor nodig. Ook al was het niet de boodschap waar ik op hoopte, ik waardeer het wel.”

Lees ook: Frimpong wijst Nederland de weg naar ruime zege op Canada

Weghorst vierde zijn doelpunt door een bal onder zijn shirt te stoppen, verwijzend naar een baby die op komst is. “Dat klopt. De vierde komt eraan. Ik ben een gezegend man.”