Koeman raakt geïrriteerd na twee vragen: ‘Waarom heb je het alleen over hem?’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 jun. 2024, 16:30
09 jun. 2024, 16:39
Ronald Koeman, bondscoach, Nederlands elftal
© OnsOranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman kreeg zondag tijdens de persconferentie meerdere vragen over Georginio Wijnaldum. De bondscoach van het Nederlands elftal raakte uiteindelijk een beetje klaar met de vragen over de middenvelder van Al-Ettifaq en reageerde geïrriteerd richting een journalist.

Een aanwezige journalist vroeg aan Koeman wat hij vond van het optreden van Wijnaldum tegen Canada (4-0 winst). De bondscoach had zich daar na de oefeninterland al over uit gelaten en voelde niet de behoefte om in herhaling te treden. “Volgens mij heb ik daar al iets over gezegd, maar ik weet niet of ik dat moet herhalen?”, aldus de bondscoach, die daarmee inging op de keuze om het koppeltje Wijnaldum - Memphis Depay uit elkaar te halen en Brian Brobbey als spits op te stellen.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman raakt geïrriteerd na vragen over Georginio  Wijnaldum

“Het was een bewuste keuze om met Brobbey in de spits te spelen en Depay wat meer aan de binnenkant te laten spelen”, aldus Koeman. De bondscoach vond dat Wijnaldum te veel aan de binnenkant speelde. Koeman zag hem juist liever meer ‘van buiten naar binnen’. "Dan bind je ook een rechtsback en dan is de ruimte voor in dit geval Micky van de Ven nog groter om te komen. Dus dat kon beter en dat heeft ook weer met de positie van Wijnaldum te maken", legde hij uit.

Lees ook: Koeman praat met Depay en neemt beslissing: ‘Ik vond het niet prettig’

“Ik vond wat ik toen ook zei, en ik zal het voor jou nog een keer herhalen dan, dat hij vaak gezocht kon worden wat niet gebeurde. Toen wij beter stonden op het middenveld en Wijnaldum wat meer rechtshalf ging spelen, was hij beter aanspeelbaar", aldus Koeman. "De tweede goal, die wel buitenspel was, is wel een perfect voorbeeld van zijn aanspeelbaarheid. De opzet was heel erg goed en dan is het mooi om te zien dat het ook lukt.”

Lees ook: Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar zijn in het diepste geheim getrouwd

Vervolgens werd Koeman door dezelfde journalist gevraagd naar hoe Wijnaldum zich door de voorbereiding van Oranje op het EK heen beweegt en of de middenvelder belangrijk is voor het team. Met die vraag leek de bondscoach moeite te hebben. “Waarom heb je het alleen maar over Wijnaldum? Wil je ergens naartoe? Als hij niet belangrijk is dan zou hij er niet bij zijn”, klonk het enigszins geïrriteerd.