Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar zijn in het diepste geheim getrouwd

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 jun. 2024, 13:24
09 jun. 2024, 13:43
Matthijs de Ligt, Annekee Molenaar, bruiloft, Oranje, international
© IMAGO/Instagram Annekee Molenaar - Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar zijn in het huwelijksbootje gestapt

Vlak voor de start van het EK in Duitsland is Oranje-international Matthijs de Ligt getrouwd met zijn partner Annekee Molenaar. De verdediger van Bayer München en het model gaven elkaar vrijdag in het diepste geheim hun jawoord. Waar de bruiloft heeft plaatsgevonden, is niet bekend gemaakt.

Zondag delen De Ligt en Molenaar Instagramfoto's van hun bruiloft. "Met het EK in Duitsland deze zomer leek het onmogelijk om een grote bruiloft te plannen", vertelt Molenaar, dochter van voormalig voetballer en advocaat Keje Molenaar, tegen Vogue Germany. "Maar we wilden het eindelijk officieel maken en vrouw en man worden. Daarom hebben we het eerst in kleine kring gevierd."

Matthijs de Ligt is getrouwd met Annekee Molenaar

"Eerlijk gezegd was vandaag (vrijdag, red.) zelfs beter dan ik had kunnen dromen. Iedereen voelde zich goed. En ik was helemaal niet nerveus”, aldus Molenaar. Op een later moment volgt een groot feest in Toscane. “We hebben drie jaar samen in Italië gewoond en hebben daar een fantastische tijd gehad, dus het voelt goed voor ons om voor deze locatie te kiezen.”

Lees ook: Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Het stel leerde elkaar 'via via' kennen, zo zeiden ze eerder tegen RTL Boulevard. De Ligt vroeg Molenaar vorig jaar ten huwelijk op een strand in Griekenland. Nadat de twee zeven maanden bij elkaar waren, besloten ze al om in Turijn te gaan samenwonen. De Ligt speelde daar destijds voor Juventus. Inmiddels is het koppel vijf jaar samen.

Lees ook: Van Gaal is eerlijk over kansen Oranje op EK en wijst beste Nederlander aan

De Ligt is niet de eerste speler uit de EK-selectie van Ronald Koeman die is getrouwd dit jaar. In de afgelopen weken stapten ook verdediger Stefan de Vrij en middenvelder Frenkie de Jong in het huwelijksbootje. Daarnaast gaf 41-voudig international Davy Klaassen vorige week zijn jawoord aan Laura Bensschop.

De Ligt bereidt zich met Oranje momenteel voor op het EK. Maandag speelt het Nederlands elftal een oefeninterland met IJsland. Op 16 juni begint het toernooi in Duitsland met een groepswedstrijd tegen Polen.