Samenvatting: Italië - Nederland

Jildert Jildert
14 okt. 2020, 23:05
14 okt. 2020, 23:06
© IMAGO

Hoewel Frank de Boer nog steeds moet wachten op zijn eerste overwinning als bondscoach, werd tegen Italië wel een resultaat uit het vuur gesleept. Nederland speelde vanavond met 1-1 gelijk tegen Italië.

Opnieuw zorgde De Boer voor een daverende verrassing toen hij zijn opstelling bekendmaakte. Dit keer niet zozeer door de namen die hij op het veld zette, maar het systeem. De bondscoach koos voor het aloude 5-3-2, bekend uit de Van Gaal-tijd.

Daarmee hoopte hij ongetwijfeld de aanvallende angel uit Italië te halen, maar dat mislukte al snel. Hans Hateboer liet Lorenzo Pellegrini na een kwartier uit zijn rug weglopen. De middenvelder twijfelde niet en verschalkte Jasper Cillessen.

Gelukkig zakte Nederland niet bij de pakken neer en bleef de ploeg de aanval zoeken. Oranje liet een felheid zien die in de voorgaande wedstrijden zo gemist werd. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Donny van de Beek, die na goed voorwerk van Daley Blind en Memphis Depay hard binnenschoot.

Het bleef bij die 1-1, hoewel er in de tweede helft zowel aan Italiaanse en Nederlandse zijde kans was op meer. Zo zal De Boer blij zijn dat hij zijn roerige beginfase als bondscoach positief eindigt.

Lees meer over:

WK 2022