Oranje wint na knotsgekke slotfase van Wales

Max Max
08 jun. 2022, 22:49
08 jun. 2022, 22:50
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft het tweede duel in de Nations League gewonnen. In het uitduel met Wales sleepte Oranje uiteindelijk alsnog een 1-2 zege uit vuur. Zie hieronder de doelpunten van Oranje en Wales.

In de eerste helft was er weinig te genieten in het duel tussen Oranje en Wales, dat zich afgelopen zondag voor het WK plaatste. Beide teams speelden in een compleet andere opstelling dan de vorige duels. Bondscoach Louis van Gaal stuurde zelfs elf andere namen het veld in dan in het duel met België van afgelopen vrijdag.

Daardoor oogde het lange tijd rommelig en gebeurde er weinig. Oranje kwam niet door de muur van Wales heen en verdedigend was het solide genoeg om weinig kansen weg te geven. Het was dan ook niet verrassend dat het 0-0 bij rust stond.

Pas in de tweede helft wist Oranje eindelijk het net te vinden. Middenvelder Teun Koopmeiners mocht van zo'n 18 meter aanleggen en schoot knap raak. Vijf minuten na rust stond Oranje daardoor eindelijk op voorsprong.

Na wat wisselingen golfde het spel nog even op en neer, maar doelpunten leverde dit voor zowel Nederland als Wales niet op. Tot in de blessuretijd van de tweede helft, toen Wales vanuit het niets alsnog de gelijkmaker maakte.

Oranje liet het er echter niet bij zitten en ging vol op de aanval. Een minuut later in diezelfde blessuretijd was het Wout Weghorst die alsnog voor de drie punten voor Oranje zorgde. De spits van Oranje kopte knap raak uit een voorzet van Malacia.

Artikel gaat verder onder video

Door de overwinning in Wales staat Oranje na twee duels in deze editie van de Nations League op zes punten. België volgt met drie, dankzij een 6-1 overwinning op Polen. Ook Polen heeft drie punten, Wales staat laatste met 0 punten uit twee duels.