Duitse politie schiet man met hakbijl neer bij Oranjemars in Hamburg

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 jun. 2024, 13:13
16 jun. 2024, 18:21
De Oranjemars in Hamburg
© OnsOranje - De Oranjemars in Hamburg

Rond 12.30 uur zijn zondag in Hamburg meerdere schoten gelost, vlak bij de plek waar duizenden Nederlandse supporters zich hebben verzameld voorafgaand aan de wedstrijd tussen Polen en Nederland op het EK. Volgens BILD is een man neergeschoten, nadat hij supporters te lijf zou zijn gegaan met een hamer.

Er wordt omgeroepen dat de Nederlandse fans vooral rustig moeten blijven. De politie heeft de situatie veiliggesteld, zo wordt in Duitsland bericht. Naar verluidt is een man supporters te lijf gegaan met een goudkleurige hamer. "Agenten zetten eerst pepperspray in om hem te stoppen, toen dat niet werkte trokken ze het vuurwapen. Er is volgens BILD sprake van ‘een grote politie-operatie'", zo klinkt het.

De wedstrijd tussen Polen en Nederland was vooraf al aangemerkt als risicowedstrijd. De man zou ook een brandgevaarlijk object bij zich hebben gehad, meldt de politie van Hamburg op X. De politie heeft de aanvaller neergeschoten na in eerste instantie een waarschuwingsschot te hebben gelost. De man is gewond en wordt momenteel behandeld.

Op een video op X zijn meerdere schoten te horen. Volgens de politie in Hamburg zijn er geen aanwijzingen voor terroristische motieven en lijkt het incident los te staan van de EK-feesten. Bij het incident zijn voor zover bekend ook geen Oranje-supporters betrokken. Het Nederlands elftal speelt straks om 15.00 uur in Hamburg tegen Polen zijn eerste EK-wedstrijd.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje