Spaanse scheidsrechter bij Polen - Nederland

Max Max
22 sep. 2022, 11:35
22 sep. 2022, 11:36
© IMAGO

Het Nations League duel tussen Polen en Nederland staat onder leiding van de Spaanse scheids Alejandro Hernández. De scheidsrechter is 40 jaar oud en komt uit het Spaanse plaatsje Arrecife, gelegen op het eiland Lanzarote.

De Spaanse arbiter wordt in het veld geassisteerd door zijn vaste collega's José Naranjo en Diego Sanchez Rojo. De vierde official is Pablo González Fuertes en de VAR van dienst is Ricardo de Burgos met als assistent Santiago Jaime Latre. Ook zij zijn allemaal Spaans.

Het is de eerste keer dat Hernández een wedstrijd van het Nederlands elftal fluit. Hij floot de afgelopen jaren wel duels van Nederlandse clubs in Europa. Zo had hij de leiding over Ajax - Sturm Graz (2-0) in de voorronde van de succesvolle Champions League in 2018/2019.

Ook Feyenoord en PSV hebben al te maken gekregen met Hernández als scheidsrechter. Vorig seizoen floot hij zowel PSV als Feyenoord in hun voorronde duels met respectievelijk Galatasaray (5-1 winst voor PSV) en FC Luzern (3-1 winst voor Feyenoord).