Ten Cate niet beschikbaar als bondscoach

Max Max
03 jul. 2021, 15:19
03 jul. 2021, 15:19
© IMAGO

De KNVB hoeft Henk ten Cate niet te bellen om bondscoach van Oranje te worden. Dat heeft de trainer aan de Telegraaf verteld. "Er is teveel gebeurd. Ze mogen bellen om excuses te maken."

"Ik ben niet beschikbaar", laat Ten Cate weten aan De Telegraaf. "Nico-Jan mag me zeker een keer bellen. Niet voor de functie van bondscoach, maar om namens de KNVB eindelijk een keer excuses te maken voor de karaktermoord, die de voetbalbond in 2017 op me probeerde te plegen."

Een dikke vier jaar terug, in april 2017, werd Ten Cate in eerste instantie aangesteld als bondscoach door technisch directeur Hans van Breukelen. Maar uiteindelijk koos de KNVB alsnog voor Dick Advocaat als nieuwe bondscoach. Ten Cate zegt daarover: "Het feit dat Martijn Krabbendam van Voetbal International hier was en alles heeft gehoord, heeft mijn kop gered. Op een persconferentie hebben Van Breukelen en Jean-Paul Decossaux me proberen te kielhalen. Dat is ze niet gelukt."

Excuses heeft de KNVB nooit gemaakt. "Dat is niet echt koninklijk en neem ik de huidige leiding kwalijk, want de betrokkenen weten hoe het zit. De hele affaire heeft Van Breukelen namelijk de kop gekost. Dat betreur ik overigens", aldus Ten Cate. Hij wordt geen bondscoach: "Er is gewoon te veel gebeurd. Daar stap ik niet zomaar overheen."

Lees meer over:

WK 2022