Twee oefenpartners van Nederlands elftal bekend

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 dec. 2023, 08:23
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Het Nederlands elftal oefent in maart behalve tegen Duitsland ook tegen Schotland. Beide tegenstanders zijn tijdens het EK van volgend jaar zomer in Duitsland ingedeeld in Groep A en verzorgen op 14 juni de openingswedstrijd.

De thuiswedstrijd van Oranje tegen Schotland staat op vrijdag 22 maart op het programma. De locatie en het tijdstip worden later bekendgemaakt. In aanloop naar het vorige EK was Schotland in juni 2021 ook al tegenstander van Oranje in een vriendschappelijke interland. Het duel in het Portugese Faro eindigde destijds in 2-2.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman treedt dinsdag 26 maart aan tegen Duitsland. Koeman verklapte eerder al dat het gastland van het komende EK waarschijnlijk tegenstander in een oefenduel zou zijn. De wedstrijd tussen Duitsland en Nederland wordt gespeeld in de Frankfurter Arena en begint om 20.45 uur.

In juni werkt Nederland ook nog twee oefenduels af. De details van deze wedstrijden worden later bekendgemaakt. Oranje begint het EK op 16 juni in Hamburg met een wedstrijd tegen een play-offwinnaar. Frankrijk en Oostenrijk zijn de andere tegenstanders in de groepsfa