Van Gaal coacht Oranje vanuit Skybox

Max Max
16 nov. 2021, 14:46
16 nov. 2021, 14:46
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal zal vanavond tijdens de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen niet langs de lijn aanwezig zijn. Van Gaal kan door zijn heupblessure moeilijk op het veld komen en heeft besloten de wedstrijd te volgen vanuit een skybox in de Kuip.

Onze bondscoach liep zondagavond een breuk in zijn heup op na een glijpartij bij het wegzetten van de fiets. Hij zit daardoor in een rolstoel en het gaat vanavond niet lukken om hem in een rolstoel langs het veld te krijgen in Rotterdam.

"Er is te weinig tijd om twee keer het veld over te steken in de rust", laat de KNVB weten. "Daarom volgt de bondscoach de wedstrijd in een skybox aan de kant van de kleedkamers."

Van Gaals assistenten Henk Fraser en Danny Blind zullen tijdens de wedstrijd in nauw contact staan met Van Gaal om zo diens aanwijzingen door te geven aan de spelers.

Van Gaal liet gisteren weten dat hij graag de pijn wil verbijten voor de ploeg. "De jongens en de staf willen graag dat ik blijf. Tuurlijk, dat is heel positief. Dat zegt eigenlijk alles. Maar als wij ons morgen niet plaatsen, dan is het finito. Ik wil het zelf meebeleven."

Lees meer over:

Noorwegen WK 2022 Louis Van Gaal