Van Gaal geeft opstelling Oranje nog niet prijs

Max Max
31 aug. 2021, 14:36
12 okt. 2021, 13:57
© IMAGO

Tijdens de persconferentie op dinsdagmiddag stond een goedgemutste Van Gaal de pers te woord. De nieuwe bondscoach van Oranje heeft zin in een nieuw avontuur en kijkt uit naar de WK-kwalificatieduels die Oranje de komende week speelt.

Tijdens de bijeenkomst met de pers keek Van Gaal vooruit op het duel met Noorwegen en keek hij kort terug op zijn eerste momenten in zijn derde termijn als bondscoach van Oranje.

Opstelling blijft binnenkamers

Van Gaal wilde tegenover de journalisten nog niets kwijt over de opstelling: "Ik ga mijn collega Stale Solbakken niet wijzer maken dan hij al is", aldus Van Gaal, die aangaf dat de spelers wel al weten wie er morgenavond tegen Noorwegen in de basis staan.

"De elf spelers die aan de aftrap staan weten dat al. Dat is voor de spelers handig, zodat ze de wedstrijd al kunnen imagineren. De andere elf moeten dan Noorwegen nabootsen op de training. Dat is niet makkelijk voor de spelers, maar ze hebben dat wel perfect uitgevoerd. De spelers zijn zo blij met de helderheid vanuit de staf. Het is een keten van activiteiten die er voor moet gaan zorgen dat die wedstrijd van morgenavond een succes wordt."

Een blije, opgewekte spelersgroep

Van Gaal is blij met de spelersgroep die hij voor zich heeft gehad de afgelopen dagen: "Ik vind dat we een heel blije, opgewekte en betrokken spelersgroep hebben. Ik denk niet dat ik veel groepen heb meegemaakt die zo zijn, maar dat zegt natuurlijk nog niets over de technisch/tactische uitvoering. Dat zullen we de komende wedstrijden moeten gaan zien hoe dat gaat,” zei trainer vanmiddag.

"De spelers hebben mij duidelijk gemaakt dat ze zelf iets in willen brengen over hoe ze willen spelen. Daar sta ik voor open als trainer, zoals ik daar altijd voor open heb gestaan. De gesprekken die ik met de spelers heb gehad gingen over hun visie over het spel, maar ook over hun karakters. Door duidelijkheid te geven weten we nu beter hoe we met elkaar bepaalde zaken moeten aanpakken. Doordat we nu maar twee dagen de tijd hebben, is het goed dat spelers zich zo openlijk laten zien.”

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal