Van Gaal tevreden: 'Ik heb ze gecomplimenteerd'

Max Max
12 okt. 2021, 13:49
12 okt. 2021, 13:49
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal was tevreden met de uitvoering van het spel van zijn ploeg tegen Gibraltar. Het is nog niet zo makkelijk om zo'n muur te slechten, weet ook Van Gaal.

"We zijn twee, drie dagen bezig geweest om de spelers voor te bereiden. We hebben ze veel informatie gegeven over op welke manier ze Gibraltar het best konden bestrijden, met heel veel een-tweetjes en lopende mensen", zei de bondscoach tegen de NOS. "Dat heb ik allemaal teruggezien. Ik heb ze gecomplimenteerd met de uitvoering. Het was heel leuk en aangenaam om naar te kijken en het publiek was enthousiast. Ik vond het van een redelijk hoog niveau."

Van Gaal vond tevens dat zijn ploeg veel kansen creëerde. "En we hebben vrijwel niets weggegeven. Het enige was een vermeende overtreding van Davy Klaassen. Virgil van Dijk en Stefan de Vrij speelden halverwege de helft van de tegenpartij. Dat heb ik zelden gezien."

'Danjuma viel spectaculair in'

Van Gaal was te spreken over de invalbeurt van nieuwkomer Djanuma: "Hij maakte een spectaculaire invalbeurt. Het is knap dat hij dit liet zien. Hij had een aantal heel leuke dribbels, maar zijn medespelers waren nog niet ingesteld op zijn harde voorzetten", aldus Van Gaal.

Volgende maand moet Oranje het uit tegen Montenegro en thuis tegen Noorwegen afmaken: "Montenegro-uit is niet zomaar iets", keek hij vooruit. "We mogen daar gelijkspelen, maar ik wil altijd winnen. De laatste wedstrijd is hier in een hopelijk vol stadion. Het was vanavond al fantastisch."

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal