Van Gaal verkiest Cillessen boven Flekken

Max Max
16 nov. 2021, 16:47
16 nov. 2021, 16:47
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal heeft besloten wie hij vanavond opstelt als doelman van het Nederlands elftal. Na het wegvallen van Justin Bijlow moest Van Gaal de keuze maken tussen de overgebleven doelmannen. Zijn keuze is gevallen op de ervaring van Jasper Cillessen.

Het was een lastige kwestie voor de bondscoach; kiezen voor de ervaring van Jasper Cillessen, of toch debutant Mark Flekken de wei in sturen. Hij had Flekken benoemd tot tweede doelman en Cillessen zou eigenlijk niet eens bij de selectie zitten, ware het niet dat Tim Krul zich afmeldde en Joël Drommel geblesseerd is.

Toch durft Van Gaal het niet aan om Flekken voor de leeuwen te gooien in het allesbeslissende WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen. Oranje moet winnen of gelijkspelen tegen de Noren. Een debuut voor een doelman past niet bij zo'n wedstrijd, zo zal Van Gaal gedacht hebben.

Cillessen zal tegen Noorwegen zijn 61ste interland spelen. Op 14 oktober 2020 kwam hij voor het laatst in actie namens Oranje. In alle achttien interlands die daarna gespeeld werden stond er een andere doelman onder de lat. Daar waren onder meer blessures en corona de oorzaak van, maar ook de keuzes van Frank de Boer en Van Gaal voor een andere doelman dan de onbetwiste nummer één van de jaren daarvoor.

Vanavond volgt er ongetwijfeld een uitleg over zijn keuze voor Cillessen.

Lees meer over:

WK 2022 Jasper Cillessen