Vermoedelijke opstelling bij Nederland - Noorwegen

Max Max
16 nov. 2021, 09:20
16 nov. 2021, 09:20
© IMAGO

Wie zal bondscoach Louis van Gaal vanavond in de allesbeslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen opstellen? In de vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Noorwegen zullen ten minste twee wijzigingen zitten ten opzichte van het duel te Montenegro van afgelopen zaterdag.

In de goal zal de bondscoach, die na zijn val in een rolstoel zit, sowieso een wissel door moeten voeren. Eerste keuze Justin Bijlow haakte maandagavond af en zal vervangen worden door Mark Flekken, Jasper Cillessen of Tim Krul. Wij verwachten dat Van Gaal het niet aandurft om Mark Flekken in zo'n cruciaal duel voor de leeuwen te gooien. De keuze zal dus vallen op Jasper Cillessen of Tim Krul, waarbij de eerstgenoemde logischer lijkt.

Achterin mist Van Gaal de geblesseerd geraakte Stefan de Vrij. Hij zal vervangen worden door Matthijs de Ligt. Verder staan opnieuw Denzel Dumfries, aanvoerder Virgil Van Dijk en Daley Blind in de achterste linie.

Op het middenveld zal Van Gaal weer voor het vaste trio Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen gaan. De wissels met Koopmeiners en Gravenberch bevielen zaterdag niet goed, dus zij zullen ook niet hun kans krijgen in het duel vanavond.

Voorin is de verwachting dat Steven Bergwijn op rechts de voorkeur krijgt boven Donyell Malen. Memphis staat uiteraard gewoon in de spits en Danjuma zal opnieuw vanaf link spelen.

De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Noorwegen:

Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Wijnaldum, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma.

Lees meer over:

Noorwegen Opstelling WK 2022