Vermoedelijke opstelling voor Nederland - Noord-Macedonië

Max Max
21 jun. 2021, 07:11
© IMAGO

Maandag om 18.00 uur staat de wedstrijd Nederland - Noord-Macedonië op het programma. Welke opstelling zal bondscoach Frank de Boer gebruiken in dit duel, dat vooral voor de statistieken gespeeld wordt?

Tijdens de persconferentie zondag werd duidelijk dat onze bondscoach zijn elftal op twee plaatsen gaat wijzigingen. Hij houdt wel vast aan het 1-5-3-2 systeem waarin Oranje ook tegen Oostenrijk en Oekraïne speelde.

Waarschijnlijk zal in elk geval Marten de Roon niet spelen. Hij staat op scherp en zou bij een gele kaart geschorst zijn voor de achtste finale. Dat risico wil De Boer zeker niet nemen. Voor hem speelt vermoedelijk Ryan Gravenberch.

De andere wissel die de Boer gaat toepassen is waarschijnlijk Donyell Malen voor Wout Weghorst. Die wissel paste onze bondscoach ook al tijdens de vorige wedstrijden toe, en nu wil hij Malen eens vanaf het begin zien.

Voor de rest blijft de opstelling van Oranje tegen Macedonië hetzelfde als tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk. Dat betekent dat achterin voor doelman Stekelenburg, Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind en Van Aanholt staan. Op het middenveld naast Gravenberch ook F. de Jong en Wijnaldum en voorin Memphis Depay naast Malen.

De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Macedonië:

Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind en Van Aanholt; Gravenberch, F. de Jong en Wijnaldum; Malen en Depay.

Lees meer over:

WK 2022 Noord-Macedonië