Waarom speelt De Vrij niet tegen Noorwegen?

Max Max
16 nov. 2021, 08:48
16 nov. 2021, 14:55
© IMAGO

Stefan de Vrij speelt niet mee tegen Noorwegen in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van deze cyclus. In het beslissende duel in de groep van Oranje moet bondscoach Van Gaal het doen zonder zijn vaste waarde achterin.

Stefan de Vrij kreeg de afgelopen interlands van bondscoach Louis van Gaal de voorkeur boven Matthijs de Ligt. Tegen Montenegro afgelopen zaterdag was dat opnieuw het geval, maar in dat duel viel De Vrij geblesseerd uit. Hij werd toen al vervangen door De Ligt.

De Vrij liep een blessure op aan zijn hamstring, een blessure waar zeker tien tot veertien dagen hersteltijd voor staat. Dat betekent dat de Nederlander naast het duel tegen Noorwegen ook nogt twee belangrijke wedstrijden van Inter zal moeten missen. Dat is ten eerste de wedstrijd tegen koploper Napoli en ten tweede het belangrijke Champions League-treffen met Shakhtar Donetsk van volgende week woensdag.

Vanavond tegen Noorwegen zal Van Gaal opnieuw voor Matthijs de Ligt kiezen als vervanger van De Vrij. De verdediger van Juventus kent een mindere periode in zijn nog jonge carrière en staat bij zijn club ook lang niet altijd in de basis.

Vanavond zal De Ligt naast aanvoerder Virgil van Dijk staan en moeten hij zorgen dat Oranje geen doelpunten tegen krijgt. Als dat lukt, dan plaatst Oranje zich voor het WK in Qatar. Zo niet, dan zal Oranje minstens even vaak moeten scoren als de Noren.

Lees meer over:

Blessures WK 2022 Stefan De Vrij