Waarom uit Koeman juist nu kritiek op Oranje?

Max Max
16 jun. 2021, 22:00
17 jun. 2021, 10:04
© IMAGO

Voormalig bondscoach Ronald Koeman heeft zich in gesprek met de NOS kritisch uitgelaten over het Nederlands elftal. De huidige trainer van FC Barcelona loopt niet mee in de polonaise en snapt niet dat iedereen zo positief is. Waarom geeft de bondscoach juist nu kritiek op Oranje? Is het om de boel op scherp te zetten, of heeft Koeman andere redenen kritiek te uiten?

Koeman begint: "Men is heel positief. Dat verbaast me. Ik heb dat niet zo positief gezien... Ik vond de tweede helft goed, maar het is maar 3-2. En Oekraïne is nou niet een land dat heel ver gaat komen."

Hij denkt echter wel dat er mogelijkheden zijn voor Oranje: "Ik denk dat Nederland ver kan komen, maar dan zullen er dingen absoluut beter moeten. Ik heb gisteren Frankrijk-Duitsland gezien. Dat was een paar niveautjes hoger. Máár... het Nederlands elftal kan dat. Maar dat moet verbeteren. Laten we hopen dat ze heel ver komen."

Koeman snapt het systeem van De Boer:"Ik heb dat systeem ook bij Barcelona gespeeld. Dan zie je dat je met dat systeem ook geweldig mooie, aanvallende wedstrijden kunt spelen."

Lees meer over:

Ronald Koeman WK 2022