Waarom zit Bijlow niet bij de selectie van Oranje?

Max Max
20 sep. 2022, 10:51
22 sep. 2022, 10:51
© IMAGO

In de selectie van het Nederlands elftal heeft bondscoach Louis van Gaal ditmaal geen plek ingeruimd voor Justin Bijlow. Maar waarom zit Bijlow niet bij de selectie van het Nederlands elftal?

Tijdens de persconferentie op maandag kreeg Van Gaal uiteraard vragen over de afwezigheid van de Feyenoord-doelman in zijn selectie. Hij antwoorde daarop dat hij vindt dat Bijlow op dit moment niet levert: "Hij heeft niet geleverd op het juiste moment. Dan word je gepasseerd door een ander. Wij hebben zestig spelers gevolgd in de afgelopen maanden."

Maakt Bijlow nog kans op het WK?

Op de vraag of Bijlow nog wel een kans maakt op het WK was Van Gaal ook helder: "Dat is de vraag. Hij verkeert niet in zijn grootste vorm. Dat is jammer, maar daar gaat het om. Wij willen ook de andere keepers zien. Hij heeft nog altijd kans om op het WK te spelen."

Deze interlandperiode heeft Van Gaal vier keepers opgeroepen. Dat zijn Jasper Cillessen, Remko Pasveer, Mark Flekken en Andries Noppert. Vooral de laatstgenoemde is echt als test opgeroepen, omdat hij de laatste tijd goed presteert bij zijn club. Van de opgeroepen doelmannen lijken Cillessen en Flekken de beste kans op een uitverkiezing te maken.

De keepers worden deze week ook nog getest op hun penalty-skills. Naast Bijlow komt ook Kjell Scherpen naar het trainingsveld van Oranje. "Bijlow en Scherpen ook nog deze week, omdat we de keepers ook nog willen zien in de testen die wij wetenschappelijk hebben vastgesteld, die kunnen leiden tot het stoppen van meer penalty's", zegt Van Gaal. 

Vierde doelman mee naar het WK?

Van Gaal mag straks 25 spelers meenemen naar het WK, mede door het drukke programma dat alle spelers dit seizoen hebben. De vraag is of daar drie of vier keepers bij zitten.

"Er móet misschien een vierde keeper zijn. Dat moeten wij nog onderzoeken, de FIFA is daar wat onduidelijk in. Ik wil altijd vier keepers meenemen. Keepers zijn een speciaal volk, die kan je niet zomaar vervangen. Spelers kan je nog vervangen door iemand die normaal op een andere positie speelt. Als we de kans krijgen om meerdere spelers te selecteren, kies ik graag voor een extra keeper."