Wat zijn de kansen van Oranje op het WK? We zetten de cijfers op een rij

Max Max
06 sep. 2022, 15:34
06 sep. 2022, 15:34
© IMAGO

De voorbereidingen op het WK zijn in volle gang. Langzaamaan maken de bookmakers zich op voor het toernooi en de eerste quoteringen staan al online. Om te beginnen staat Nederland een wedstrijd tegen Senegal te wachten en kort daarna volgt een wedstrijd tegen Ecuador. Hoe zien de kansen er voor onze landgenoten uit op dit WK? We gaan in gesprek met een bookmaker bonus expert.

De relatie tussen quoteringen en winkansen 

Voor degenen die al eens gewed hebben zullen quoteringen niets vreemds zijn. Het zijn simpelweg getallen die uitdrukken hoeveel winst je pakt als je weddenschap uitkomt. Bookmakers zetten deze getallen achter beide deelnemers van een wedstrijd en een mogelijk gelijkspel. Zet je je geld in op deze uitslag en komt deze uit? Dan ontvang je je inleg vermenigvuldigd met de quotering.   

Senegal vs Nederland

De eerste wedstrijd ziet er volgens de quoteringen rooskleurig uit voor Nederland. Op het moment van schrijven hanteert TOTO namelijk de quotering: Senegal (5.50), gelijkspel (3.60) en Nederland (1.61). Je wint in dit geval dus slechts 1.61x je inzet wanneer je wed op Nederland en maar liefst 5.5x bij inzet op Senegal. TOTO lijkt hierdoor overtuigd van een Nederlandse zege.  

Volgens Sander van bookmaker bonus site bettingbonus.com is dat een goed teken. “Bookmakers kennen lage quoteringen toe aan uitslagen die zeer waarschijnlijk zijn. Daarbij proberen ze net boven de ondergrens te blijven dat mensen het de moeite waard vinden om geld in te zetten op de weddenschap.”

Hij vertelt ons dat bookmakers werken met geavanceerde technologie om uitslagen te voorspellen waardoor ze vaak gelijk hebben. “Zouden ze dat niet hebben, dan zouden bookmakers niet kunnen overleven zegt Sander, dan zou er namelijk meer geld uitgaan dan er binnenkomt.”  

Bookmakers lijken daarom een aardige inschatting te kunnen maken van wedstrijduitslagen en dus heeft Nederland tegen Senegal waarschijnlijk niet veel te vrezen.

Nederland vs Ecuador

De wedstrijd tegen Ecuador is volgens de bookmakers ook redelijk gemakkelijk te winnen voor het Nederlands elftal. TOTO hanteert op dit moment de volgende quoteringen: Nederland (1.68), gelijkspel (3.65), Ecuador (4.80). De bookmaker ziet Ecuador dus als een gevaarlijkere tegenstander dan Senegal maar geeft Nederland alsnog een ruim voordeel van de twijfel.   

Eindstand van het Nederlands elftal

Ver in de toekomst kijken kunnen bookmakers evenmin als dat wij dat kunnen. Toch valt er wel wat zinnigs te zeggen over de kansen van Nederland op winst van het WK. TOTO bedeeld Nederland hierbij de zevende plek toe.

De top 7 ziet er op basis van de quoteringen als volgt uit:

Wanneer je op Nederland wilt wedden en ze winnen daadwerkelijk het WK, ontvang je dus maar liefst 13x je inzet. Dit is echter bijna onmogelijk te voorspellen omdat er ontzettend veel kan gebeuren voor de finale mogelijk bereikt wordt.

Wil je toch inzetten op winst voor Nederland, dan heeft Sander een goede tip voor je. “Dit soort risicovolle weddenschappen zijn het best om te vermijden, wil je echter toch een weddenschap plaatsen, dan is het verstandig om een gratis weddenschap te claimen. Hierdoor kun je toch een bet plaatsen zonder het volledige risico te nemen.”

Nederland lijkt in ieder geval een goede start tegemoet te gaan met tweemaal winst in het vooruitzicht.

Lees meer over:

Zijlijn WK 2022 Qatar