Wie zitten er op de bank bij Oranje?

Max Max
21 nov. 2022, 15:44
21 nov. 2022, 17:20
© IMAGO

Nu de basisopstelling van Oranje bekend is, kunnen we ook een blik werpen op de mogelijkheden die bondscoach Louis van Gaal nog op de bank heeft zitten. Wat kan Van Gaal doen om iets te forceren mocht dat nodig zijn tegen Senegal? Of als er onverhoopt een speler uitvalt natuurlijk.

Onze bondscoach mag vijf keer wisselen, dus genoeg opties zou je zeggen. Alle vijftien selectiespelers die niet in de basis staan mogen op de bank zitten, dus er hoeft niemand op de tribune plaats te nemen.

Keepers

Mocht er iets met doelman Andries Noppert gebeuren, dan heeft Van Gaal twee opties op de bank, Justin Bijlow en Remko Pasveer. Wie onze bondscoach als tweede keeper ziet weten we niet.

Verdedigers

Achterin heeft Van Gaal gekozen voor Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké en Blind in de basis. Voor de rechterflank heeft Van Gaal achter Dumfries Jeremy Frimpong meegenomen en op links kan Tyrel Malacia Daley Blind vervangen. Centraal achterin hebben we met Stefan de Vrij en Jurriën Timber ook nog twee goede opties achter de hand.

Middenvelders

Op het middenveld koos Van Gaal voor Frenkie de Jong, Berghuis en Gakpo. Daardoor zitten Koopmeiners, De Roon, Klaassen, Taylor en Xavi Simons nog op de bank. Nog genoeg keuze dus, zowel brekers als creativiteit om te kiezen.

Aanvallers

Voorin staan Vincent Janssen en Steven Bergwijn in de spits. Dat betekent dat Memphis Depay dus als invaller ingezet kan worden. Naast hem heeft Van Gaal met Luuk de Jong en Wout Weghorst twee stormrammen in zijn selectie opgenomen. Noa Lang kan eventueel nog als creatieve aanvaller gebruikt worden.

Lees meer over:

Opstelling WK 2022 Senegal