Schulting bekroont comeback met goud op achtervolging

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 feb. 2024, 21:07
12 feb. 2024, 11:09
© IMAGO

Suzanne Schulting heeft zondag haar tweede en derde medaille veroverd bij haar rentree tijdens de wereldbekerwedstrijden in Dresden. De drievoudig olympisch kampioene pakte zilver op de duizend meter en goud met de aflossingsploeg.

Schulting vormde op de drieduizend meter achtervolging een kwartet met Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Xandra Velzeboer. Het Nederlandse viertal domineerde de race van begin tot eind. Canada werd tweede, omdat de laatste rijdsters van de Verenigde Staten en Zuid-Korea in de laatste bocht ten val kwamen.

Schulting pakt goud met aflossingsploeg

Schulting pakte eerder dit weekend ook brons op de 1500 meter. Ze nam na de WK in Zuid-Korea in maart vorig jaar een lange pauze vanwege oververmoeidheid. Ook liep de Nederlandse eind vorig jaar bij een trainingsongeluk een grote snijwond in haar rug op. Daardoor duurde het bijna een jaar voordat ze weer op het ijs stond.

Het hoofddoel van Schulting dit seizoen is het WK shorttrack, dat van 15 tot en met 17 maart plaatsvinden in Rotterdam. Voor de wereldbekerwedstrijd in Dresden kreeg ze een aanwijsplek van de selectiecommissie shorttrack van schaatsbond KNSB.

Lees meer over:

Nederland