Steve Wijler kwalificeert zich voor de Olympische Spelen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 mei 2024, 11:34
07 mei 2024, 11:43
© IMAGO

Steve Wijler heeft zich maandag gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. De handboogschutter won in Essen de finale op het onderdeel ‘recurve’ met 6-2 van zijn landgenoot Senna Roos. Zijn teamgenoot is daardoor nog niet zeker van een ticket voor de Spelen.

Op het OKT in het Duitse Essen was een podiumplek genoeg voor een startbewijs voor de Olympische Spelen van Parijs. Er werd echter maar één ticket per land uitgegeven, waardoor Roos nog even in de wachtkamer blijft zitten. Het EK in Essen (8 tot en met 12 mei) en het OKT in het Turkse Antalya (14 tot en met 17 juni) zijn de laatste momenten waarop de handboogschutters kwalificatie kunnen afdwingen.

Roos heeft pech door zijn landgenoot

De Nederlandse vrouwen lukten het zaterdag ook niet om een startbewijs te grijpen. Voor Gaby Schloesser-Bayardo was de kwartfinale onverwacht haar eindstation. In 2021 won de Mexicaans-Nederlandse schutter in Tokio nog met Wijler olympisch zilver op het onderdeel mixed team. Quinty Roeffen legde het in een shoot-off om het brons af tegen Elif Berra Gokkir uit Turkije.

Lees ook: Leerdam tekent bij nieuw ‘schaatsdreamteam’

De laatste tickets voor de Spelen worden verdeeld op basis van de resultaten op de wereldranglijst. De hoogst genoteerde landen krijgen dan alsnog een startbewijs voor het mondiale eindtoernooi in Parijs.