Vlag van Nederland

“We gaan voor goud”

EK 2017 Door op 9 juli 2017 om 08:51 uur

"We gaan voor goud" © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen wonnen gisteren het laatste duel in aanloop naar het EK in eigen land met 5-0 van Wales. Een goede overwinning, al was de tegenstand een stuk minder dan wat Oranje volgende week te wachten staat. “Met 5-0 winnen is natuurlijk altijd een goed resultaat”, zei bondscoach Wiegman tegen NOS. “We moesten het spel maken tegen een handbalverdediging, maar dat zal volgende week zondag heel anders zijn.”

Zondag staat de wedstrijd tegen Noorwegen op het programma. Wiegman denkt dat de Leeuwinnen er klaar voor zijn: “We zijn op de goede weg. Spelers worden beter en we gaan steeds beter voetballen.” Oranje gaat dan ook voor het maximale, de titel: “Een kleine kans, maar daar gaan we wél voor”, zei ze na afloop. “We weten wat we waard zijn, waar onze kwaliteiten liggen en wat ons te doen staat.”

De tegenstand is fors, weet ook de bondscoach: “Duitsland is al jarenlang de nummer één, Noorwegen heeft het EK twee keer gewonnen en Zweden één keer. Statistisch gezien is de kans heel klein dat wij Europees kampioen worden.”


“Natuurlijk denken we niet dat we zomaar even de finale gaan winnen, daar gaat een heel traject aan vooraf. Ons eerste doel is de poulefase doorkomen. We willen wedstrijden winnen, zoveel mogelijk. En waar het eindigt, zien we dan wel.”